Het ondernemers verbond
Image default
Bedrijfsvoering

Hoe vitaal is uw bedrijf?

De vitaliteit van een bedrijf zegt iets over hoe intern gecommuniceerd word en dingen worden afgehandeld. Belangrijke indicatoren die gebruikt kunnen worden om je vitaliteit te meten, zijn ziekteverzuim en het personeelsverloop binnen een bedrijf. Hoe hoger beiden indicatoren, hoe slechter je vitaliteit is. Het kan dan ook raadzaam zijn een vitaliteitsAPK op  Carrièrepoort.nl te doen. Hierbij moeten medewerkers een uitgebreide vragenlijst beantwoorden, waarna een overzichtelijk plan gepresenteerd kan worden over de verbeterpunten voor het bedrijf. Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat bedrijven die de focus leggen op vitaliteit, 10% betere financiële resultaten boeken. Dit word mede veroorzaakt door lage cijfers in het ziekte verzuim en personeelsverloop. Met een hoge vitaliteit word de productiviteit binnen een organisatie verbetert.

Een andere manier om de organisatie te verbeteren is door middel van een loopbaanbegeleiding van Carrièrepoort. Het verschil tussen beiden is dat bij een loopbaanbegeleiding word gelet op je persoonlijke functioneren in plaats van de organisatie als geheel. Echter om als bedrijf te groeien, moet je individueel lekker in je vel zitten. Dankzij loopbaan begeleiding kan een werknemer als individu zichzelf ontwikkelen op vaardigheden of competenties waar hij/ zij voorheen zwakker in was. Op deze manier stoom je jezelf klaar voor de volgende stap in je carrière. Je kan je bijvoorbeeld richten op het verbeteren van communicatie, samenwerking, empathisch vermogen en/ of leiderschap.

Daarnaast kunnen bedrijven er ook voor kiezen om beiden aspecten aandacht te geven. Hierbij kan bijvoorbeeld eerst een loopbaan begeleiding plaatsvinden bij werknemers waarbij dit gewenst is of die zwakker presteren op een bepaalde vaardigheid of competentie. Waarna vervolgens een vitaliteitsAPK gedaan kan worden. Op deze manier word eerst de individu aangepakt om vervolgens naar de vitaliteit van de gehele organisatie te kijken. Wanneer bedrijven het lastig vinden hier zelf een grote rol in de spelen dan kan men er ook voor kiezen om het uit te besteden aan een onpartijdige derde partij.

Bezoek de website voor meer informatie : https://carrierepoort.nl/