Het ondernemers verbond
Image default
Bedrijfsvoering

Welke grafieken heeft Excel?

In Excel kunt u suggesties voor grafieken inschakelen. Deze suggesties worden bepaald door de manier waarop de gegevens in het werkblad zijn geordend. Excel heeft verschillende soorten grafieken. De soorten die je hebt zijn: kolom-, staaf-, treemap-, lijn-, gebied,- oppervlak- of radardiagram. Meer leren over deze diagrammen volg dan een cursus Excel bij TailorIT.

Diagrammen en grafieken

Een cirkeldiagram geeft de grootte weer van items die een gegevensreeks vormen, in verhouding tot de som van de items. De gegevenspunten in een cirkeldiagram worden als percentage van de gehele cirkel weergegeven. Een cirkeldiagram kunt u bijvoorbeeld gebruiken als er geen negatieve waarden zijn. Het treemap-diagram biedt een weergave van uw gegevens en een eenvoudige manier om verschillende categorisatie niveaus te vergelijken. Het Treemap-diagram kan eenvoudig veel gegevens weergeven die moeilijk te maken zijn met andere grafiektypen.

Staaf en lijndiagram

Een staafdiagram is een diagram waarin met de lengte van staven een bepaalde waarde duidelijk wordt gemaakt. Gegevens die in kolommen of rijen in een werkblad zijn gerangschikt, kunnen in een staafdiagram worden weergegeven. In een lijndiagram worden de categorie gegevens regelmatig over de horizontale as verdeeld en worden alle waardegegevens regelmatig langs de verticale as verdeeld. Met een lijndiagram kunt u doorlopende gegevens over een bepaalde tijdsperiode op een as met een regelmatige schaalverdeling weergeven. Lijndiagrammen zijn daarom ideaal voor het weergeven van trends in gegevens. Wanneer je dus een staaf of lijndiagram wilt maken is het belangrijk om te weten welke mogelijkheden je hiervoor hebt. Neem gerust een kijkje op de site van TailorIT waar je alle trainingen vindt voor Excel.

Bezoek de website voor meer informatie :