Het ondernemers verbond
Image default
Bedrijven

A3 jaarplan voor overzichtelijk plannen

Met het A3 jaarplan krijg je alles in één overzicht. Wanneer je een plan wil gaan maken in een grote organisatie, kan dit nog best een uitdaging zijn. Het kan er heel chaotisch uit gaan zien en door het gebruik van jargon zal ook niet iedereen begrijpen waar het over gaat. Wanneer u gebruik maakt van het A3 jaarplan zullen de plannen duidelijker worden en kan iedereen die belang heeft aan het plan het ook duidelijk lezen.

 

Wanneer gebruik je het A3 jaarplan?

 

Met de A3 methodiek heb je een goede basis voor het managementgesprek. Alles staat immers op papier. Je zal meer focus krijgen, meer commitment en ook veel minder papier nodig hebben. Het is dus duurzaam voor je bedrijf en beter voor het milieu. Ook voor kleine, operationele plannen is het jaarplan geschikt omdat het de rode draad van het plan goed weergeeft. Met name de focus, consistentie en samenhang van de stappen in het plan worden duidelijk weergegeven.

 

In het A3 jaarplan zal er gewerkt worden met horizontale vergelijkingen en afstemmingen die de samenhang goed zal weergeven. De verticale vergelijking en afstelling zal door vertaald worden in de consistentie. Wij zullen ervoor zorgen dat de A3 sessies voor het managementteam zal plaatsvinden voor alle belanghebbende zoals afdeling, stakeholders en teams. Daarnaast worden er ook A3 ambassadeurs in de organisatie opgeleid die ervoor zullen zorgen dat het A3 jaarplan ruisloos verloopt en de kwaliteit waarborgt. Met een A3 parade zullen de plannen meer bekendheid krijgen om mensen in te lichten over het plan, de gesprekken waarborgen de dynamiek en middels een digitale webapplicatie zal het jaarplan opgesteld worden, beheerd en gemonitord.

 

Kortom: met het kiezen voor een A3 methodiek jaarplan kies je voor een betere organisatie.