Het ondernemers verbond
Image default
Auto

Auto leasen kan goedkoper zijn dan kopen

Stel, je wilt een auto kopen maar je betaalt liever niet in een keer het hele bedrag voor de aanschaf. En je wordt ook niet graag geconfronteerd met kosten die je niet hebt ingecalculeerd als er iets aan de auto mankeert. Dan is het leasen van een auto misschien iets voor jou. Daarmee verspreid je de kosten die je ineens zou moeten betalen bij het kopen van een auto over een langere periode, en je weet vooraf wat je maandelijks kwijt bent aan de auto, ook als je pech krijgt of als er onderhoud nodig is.

Altijd een nieuwe auto – of juist niet?

Voor sommige mensen zit de aantrekkingskracht van het leasen van een auto erin dat je elke twee à drie jaar, afhankelijk van het contract, in een nieuwe auto rijdt. Maar wie aan goedkoop auto leasen denkt en niet per se de behoefte heeft steeds in het nieuwste model te rijden, zou ook eens moeten kijken naar maatschappijen die gebruikte auto’s beschikbaar stellen. Wie tweedehands een auto koopt, moet enigszins technisch onderlegd zijn en goed weten waar hij of zij op moet letten om niet opgescheept te zitten met een auto met gebreken of spoedig optredende slijtage. Dit nadeel van de tweedehandsmarkt vervalt als je een occasion least; de leasemaatschappij zorgt er dan voor dat de auto technisch in orde is.

Waarop letten als je goedkoop wil leasen?

Vergelijk goed tussen verschillende aanbieders als je overweegt een auto te gaan leasen. Dat kan behoorlijk wat geld opleveren. Kijk ook nauwkeurig wat er wel en niet is inbegrepen in het leasecontract. Let bijvoorbeeld goed op het aantal vrij te rijden kilometers en de extra kosten bij overschrijding daarvan, en de gevolgen van je schadevrije jaren op de leasekosten. Met wat denkwerk vooraf bespaar je zo veel geld.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.goedkoopautoleasendirect.nl/