Het ondernemers verbond
Image default
Financien

Persoonlijke lening

Wanneer u een persoonlijke lening wordt het geleende bedrag ineens volledig op uw rekening gestort. Bij het afsluiten van een persoonlijke lening wordt met de aanbieder de looptijd, aflossing en rentevoet afgesproken. Wanneer u een bedrag aflost kunt u dit niet meer opnieuw opnemen. Deze manier van lenen wordt vaak gebruikt bij de aankoop van bijvoorbeeld een auto of elektrische fiets. Hieronder enkele voor- en nadelen van een persoonlijke lening.

 

Voordelen

Doordat een persoonlijke lening een vaste looptijd weet u precies wanneer u de lening volledig hebt afgelost en u er vanaf bent, bij een korte looptijd zult een hogere bedragen moeten aflossen dan bij een langere looptijd. Tijdens de looptijd lost u een vast maandelijks bedrag af waardoor u elke maand precies weet waar u aan toe bent, bij een lening met een korte looptijd zal over het algemeen de rentevoet hoger zijn dan bij een lening met een lange looptijd. De rente op een persoonlijke lening is ook vooraf afgesproken dus u heeft geen last van schommelende rentes of andere verassingen, dit geeft u zekerheid. Wanneer u de persoonlijke lening gebruikt voor het verbeteren of verbouwen van uw huis, is dit fiscaal aftrekbaar bij uw inkomstenbelasting. Bij bijvoorbeeld een doorlopend krediet varieert de rente, looptijd en hoogte van de lening. Daarnaast is een doorlopend krediet niet fiscaal aftrekbaar wanneer u uw inkomstenbelasting invult. Op Geldlenenzonderbank.net vergelijkt u vrijblijvend persoonlijke leningen.

 

Nadelen

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een doorlopend krediet kunt u tussendoor geen geld opnemen van uw lening, een persoonlijke lening is dus niet flexibel. Daarnaast levert het vervroegt aflossen van uw persoonlijke lening bij veel aanbieders een boete op, wanneer u dit wilt let er dan goed op dat de aanbieder boetevrij aflossen als mogelijkheid heeft. Voordat u een persoonlijke lening afsluit is het slim om bij de verschillende aanbieders goed de voor- en nadelen te vergelijken.

 

 

Bezoek de website voor meer informatie :