Het ondernemers verbond
Image default
Financien

Naar wie stuur jij?

Een brief, een rekening, een kaart, pakje of reclame. Het zijn tal van voorbeelden die worden verstuurd met de post. Het wordt steeds minder gedaan maar toch blijven we de waarde zien in het versturen van boodschappen via de post. Tastbare boodschappen, echte documenten daar wordt nog steeds een andere waarde aangehecht, dan een afdruk van een boodschap. Maar hoe ga je de boodschap versturen? En doe je dit zakelijk of privé? Gebruik je een envelop, en dan een envelop met venster of een sierlijke gekleurde envelop voor een kaart? 

 

Vensterenvelop voor zakelijk gebruik

 

Een vensterenvelop wordt veelal gebruikt voor zakelijk gebruik. Zakelijk versturen bedrijven vaak rekeningen en officiële documenten. De waarde zit hem in de tastbaarheid. In het zakelijk verkeer is het alom geaccepteerd dat briefpost. Mits de juiste adres is gebruikt, officiële documenten en rekeningen altijd bij de ontvanger terecht komen. De maatschappij kent nog steeds niet dezelfde waarde toe aan digitaal gestuurde documenten.

Op brieven, rekeningen en correspondentie van bedrijven wordt altijd het adres van de ontvanger gemeld. Om het proces te vereenvoudigen is de vensterenvelop jaren geleden ontworpen. Een kijkglas van plastic is alleen over het adres van de ontvanger geplaatst. Op deze manier is alleen van de buitenkant het adres van de ontvanger zichtbaar. Om privacy redenen is de overige inhoud van de correspondentie niet zichtbaar.

Begrip

 

Toch is het in aantal gevallen wel duidelijk wat de inhoud van de correspondentie is. De belastingdienst gebruikte jarenlang de blauwe envelop. Aan de kleur van de envelop herkent iedereen dat het corresspontie van de belastingdienst betreft. In 2016 heeft de belastingdienst besloten om de correspondentie middels de bekende blauwe envelop te gaan afschaffen. Dit in verband met bezuinigingen. Zijn menen kosten te kunnen besparen door meer elektronisch te versturen dan via de post. De toekomst moet uitwijzen of dit voordeel niet voor meer nadelen gaat zorgen. Dit heeft ook gespeeld in de beton business

Gebruik vensterenveloppen

 

De handigheid van een venster in het envelop heeft snelheid van het versturen van post behoorlijk vergroot. Niet meer onhandig een sticker plakken op een blanco envelop met een adres. Maar doelgericht een envelop gebruiken. Tijdens een stage nog geen 15 jaar geleden werden er nog steeds enveloppen voorzien van een sticker getypt op een type machine en op de envelop geplakt. Nu 15 jaar later lijkt dit ondenkbaar omdat de opvolger zeer zeker al jaren gemeen goed is.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.allesvoorbeton.nl/