Het ondernemers verbond
Image default
Financien

Je eigen financiën regelen

Je hele leven kom je al in contact met geld. Als kind kreeg je misschien zakgeld, als puber kreeg je je eerste baantje en ook als student probeerde je rond te komen met je geld. Maar dan komt het moment dat je het huis uit gaat. Als je een huis wilt kopen, dan moet je ineens goed je financiën op orde hebben en dat is niet zo makkelijk. Toch is het belangrijk, want de bank geeft je echt niet zomaar een hypotheek en vervolgens wil je natuurlijk goed om kunnen gaan met het geld. Daarom geven we hier een aantal tips over je eigen financiën regelen.

Om te beginnen is het heel belangrijk dat je weet hoeveel geld er binnen komt en hoeveel geld er weer uit gaat. Zorg dus dat je je inkomsten en uitgaven goed bijhoudt. Dit kan op papier, maar tegenwoordig kun je het makkelijker op de computer doen, in Excel, of op je smartphone met een app. Zorg ook dat je alle documenten op orde hebt. Als je een hypotheek gaat aanvragen hebben ze veel gegevens van je nodig. Die moet je dus netjes paraat hebben. Enkele documenten die ze zeker weten nodig hebben zijn: persoonsgegevens, je laatste salarisstrook en facturatie.

Als je eenmaal deze zaken op orde hebt, kun je gemakkelijk zien hoeveel geld je per maand te besteden hebt. Kijk vervolgens naar je grootste uitgaven per maand en deel alvast in hoe je van plan bent het geld te verdelen. Dat is best confronterend, want veel dingen kosten veel geld. Gelukkig kun je ook makkelijk besparen, bijvoorbeeld op de boodschappen, door niet altijd voor het A-merk te kiezen. Ook heb je soms abonnementen lopen die je eigenlijk niet nodig hebt of gebruikt, denk aan de sportschool of een krant of tijdschrift. Wees streng voor jezelf en zorg dat je niet meer uitgeeft dan je van tevoren begroot had.

 

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.mysolution.nl/nl-NL/Home