Het ondernemers verbond
Image default
Financien

Minilening

Minilening

Heb je aan het eind van de maand te weinig inkomen over om je vaste lasten of andere rekeningen te betalen? Je kunt overwegen een minilening af te sluiten. Bij een dergelijke lening worden kleine bedragen verstrekt. Hierbij kun je denken aan bedragen tot ongeveer 1000 euro. De lening kun je bij sommige verstrekkers al binnen enkele minuten geregeld hebben. Daarom worden deze leningen ook wel flitsleningen genoemd. Een flitslening is een overweging als je even met je handen in het haar zit, maar verwacht de lening snel te kunnen aflossen. Want een flitslening afsluiten, is zeer prijzig.

 

Hoge rente en kosten

Over het algemeen dien je de minilening tussen 10 en 30 dagen af te lossen. Je hebt de lening snel afgevraagd en snel afgelost. Alleen betaal je flink voor dit gemak. Veel aanbieders vragen een rente van 10 procent of hoger. Verder vragen sommige aanbieders alleen een kopie van je legitimatie en een recente salarisstrook. Geen papierwinkel, maar ook hiervoor betaal je. De kosten van de lening worden nog hoger als je de lening niet op tijd terugbetaalt. Er kunnen flinke boetes worden gerekend. Een minilening is vrijwel altijd een duurdere oplossing. 

 

Risico’s van een minilening

Naast de hoge kosten zijn er andere risico’s van een minilening. Aangezien aanbieders slecht naar jouw situatie kijken, kun je in de verleiding komen te gemakkelijk voor een dergelijke lening te kiezen. Zeker als je vervolgens moeite hebt met de aflossing kunnen er vervelende situaties ontstaan. Een normale lening is veiliger. Er wordt goed gekeken naar jouw situatie en de mogelijkheden. Wellicht voelt zo’n proces omslachtig, maar jij en je bank behoeden je voor problemen. Een minilening klinkt interessant, maar ga eerst na of er geen andere oplossingen zijn.

Bezoek de website voor meer informatie :