Het ondernemers verbond
Image default
Financien

Jaarrekening Excel XBRL

Welke software denk je dat de meeste bedrijven gebruiken voor het opstellen van een jaarrekening? Als het antwoord Excel was dan zit je goed. Excel is namelijk het meest gebruikte software voor het maken van jaarrekeningen.

XBRL

Jaarrekening Excel XBRL is dan ook het gevolg van het feit dat de meeste bedrijven Excel gebruiken. Sommige bedrijven moeten namelijk het jaarrekening in XBRL aanleveren maar in de meeste gevallen is het met Excel gemaakt. Het Excel bestand moet dus omgezet worden naar XBRL en hier is waar jaarrekening Excel XBRL in het spel komt. Het is namelijk een software 0m een jaarrekening dat in Excel gemaakt is om te zetten naar XBRL.

Wat is XBRL eigenlijk?

We weten nu wat jaarrekening Excel XBRL is maar de meeste van ons weten nog niet wat XBRL is. XBRL is een open standaard voor het delen van financiële rapporten. Het is in hele simpele termen een taal voor computers. De ontvangende computer kan deze taal meteen lezen wat veel tijd bespaart. Het heeft bovendien ook geen licentie kosten omdat het een open standaard is.

Wil je verder lezen over jaarrekening Excel XBRL? Dan kun je de onderstaande sites bezoeken voor meer informatie.

Bezoek de website voor meer informatie :