Het ondernemers verbond
Image default
Bedrijfsvoering

Zzp administratie

Administratie voor ZZP’ers hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wanneer u ZZP’er bent zult u ook de administratie voor lief moeten nemen. Dit is voor de meesten niet het favoriete karweitje maar toch is het behalve een verplichting voor de belastingdienst ook belangrijk voor de ZZP’er zelf. U wilt natuurlijk weten wat u verdient en wat u uitgeeft aan constante en variabele kosten. Weten wat u verdient is natuurlijk wel belangrijk om het bedrijf rendabel te laten zijn. Een goede administratie geeft dus inzicht in het bedrijf en uiteindelijk wilt u als ondernemer er ook wat geld mee verdienen om iets te kunnen besteden.

De belastingdienst stelt geen gespecificeerde eisen aan een administratie maar wil wel een geordende administratie zien. Ze moeten het kunnen controleren en dat kan niet als het niet geordend is. Bij de belastingdienst gaat men snel te werk. Er moet dus snel inzicht in de administratie te zijn verkrijgen. De administratie dient u minimaal 7 jaar lang te bewaren zowel op papier als electronisch. Ook voor agenda’s, notities, kassabonnen enzovoort.

Veel  ZZP’ers vragen zich af of de administratie het beste zelf kan worden gedaan of dat het moet worden uitbesteedt. De administratie kan eenvoudig uitbesteed worden aan een boekhouder of accountant. Dit kost natuurlijk wel geld maar is misschien wel rendabeler. Wat voor een ZZP’er nodig is, is groei van een bedrijf. Dat wil iedere zelfstandige zonder personeel. Daarom is het handig om taken die hier niet direct aan mee helpen uit te besteden. De groei van het bedrijf zorgt er dan misschien wel voor dat het  uitbesteden van de administratie een goede investering is.

Misschien klinkt wat vaag natuurlijk maar toch blijft het wel zo. U weet natuurlijk nooit wat er in de toekomst gaat gebeuren. Toch kunt u hier zelf wel invloed op uit oefenen. Succes is voor een groot deel een keuze en een beetje geluk hoort er natuurlijk ook bij. Wanneer u als ondernemer uw plannen voor in de toekomst goed weet op te schrijven komt u al een heel eind. Een goed ondernemersplan is de helft van het werk dus het is zeker mogelijk. Vervolgens is het belangrijk om de plannen te handhaven en correct te anticiperen op de resultaten die het oplevert. Wanneer u dit correct uit voert bent u gegarandeerd dat het uitbesteden van de zzp administratie een goede investering is. De tijd die u er meer vrij maakt kunt u namelijk stoppen in de groei en ontwikkeling van het bedrijf.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.papingbelastingadvies.nl/