Het ondernemers verbond
Image default
Groothandel

Onthardingszout gebruiken voor uw vaatwasser

Waarom moet u zout gebruiken in uw vaatwasser? Dat is wat veel mensen zich afvragen, wanneer ze pas een vaatwasser aangeschaft hebben. Onthardingszout zorgt er echter voor dat de warmte-elementen in uw vaatwasser niet bedekt worden met kalkaanslag uit hard water. U kunt gemakkelijk kiezen voor all-in-one vaatwassertabletten, waarin regeneratiezout reeds verwerkt is. U kunt echter ook kiezen voor de goedkopere optie: los onthardingszout, glansspoelmiddel en reinigingsmiddel gebruiken. Zo kunt u zelf controle houden over de juiste dosering voor uw vaatwasser.

Zout in de vaatwasser?

Onthardingszouten worden geassocieerd met waterontharders en dit is correct. In een vaatwasser is namelijk een waterontharder verwerkt, die kalkdeeltjes uit het water filtert tijdens het spoelen van de vaat. Ook deze ontharder raakt verzadigd en kan zijn werk niet meer goed uitvoeren als gevolg hiervan. Vaatwasserzout is een speciaal regeneratiezout, dat u toevoegt aan uw vaatwasser zodat deze de waterontharder een regeneratiebeurt kan geven. Op de vaatwasser kunt u de hardheid van het water vooraf instellen.

Welk zout nodig?

In een vaatwasser gebruikt u het speciale onthardingszout vaatwasserzout. U mag geen keukenzout of zeezout in uw vaatwasmachine doen, want dat kan uw vaatwasser beschadigen. Vaatwasserzout is extra zuiver zout met een hoog natriumchloride gehalte. Tevens bevat dit type zout anti-klonteringsmiddel en extra grove korrels zout.

 

Hoe moet u het zout bijvullen?

Als het onthardingszout van uw vaatwasser bijgevuld moet worden, dan krijgt een melding van de vaatwasmachine zelf. Zo niet, dan moet u het zelf controleren. Bij de meeste vaatwasmachines vindt u onderaan het apparaat een draaiknop. Gebruik een brede trechter om zout in de machine te schudden. Bij de meeste vaatwasmachines past er 500 gram zout in het reservoir. Veeg korrels weg uit de machine zelf, want die mogen niet achterblijven. Draai een kort programma hierna en check of de dop weer goed aangedraaid is. Een nieuwe voorraad regeneratiezout koopt u bij H. van Namen B.V.

https://www.vannamen.nl/