Het ondernemers verbond
Image default
Dienstverlening

Zo kan je de kans op een stroomstoring verminderen

In nederland gebruiken we allemaal stroom. En soms heb je dan ook last van een vervelende stroomstoring. Wanneer je een stroomstoring hebt dan kan je geen gebruik maken van de stroom. Dit is natuurlijk vervelend, omdat je geen gebruik kunt maken van apparaten met stekkers. Bij apparaten met stekkers kan je denken aan apparaten zoals een wasmachine, een oven, een magnetron, een strijkijzer, een televisie, een koelkast, een vriezer etc. Een stroomstoring kan ook heel erg nadelig zijn. Als grote bedrijven worden getroffen door een stroomstoring dan kunnen ze duizenden euro’s verliezen of mislopen. Het is daarom belangrijk om te weten hoe je een stroomstoring kan voorkomen.

Keurmerken

Als je de kans op een stroomstoring wilt verminderen, dan is het belangrijk dat je alleen apparaten aanschaft die een keurmerk hebben. Als je een apparaat wilt aanschaffen dan moet je kijken of het apparaat een CE-label heeft. Een apparaat met een CE-label voldoet aan de minimale eisen voor elektriciteitskabels. Apparaten met een CE-label zijn goed om aan te schaffen, maar apparaten met een KEMA of een VDE-keurmerk zijn nog beter. Apparaten met een KEMA of VDE-keurmerk zijn uitvoerig getest. Zo verminder je de kans op stroomstoringen. 

Overbelasting

Als je de kans op een stroomstoring wilt verminderen dan is het belangrijk dat je op overbelasting let. Vaak is de oorzaak van een stroming overbelasting, daarom moet je er altijd goed op letten. Als je overbelasting hebt dan krijg je kortsluiting. En door kortsluitingen ontstaan stroomstoringen. Als je overbelasting hebt dan wil dat zeggen dat je te veel apparaten tegelijkertijd gebruikt die op een bepaalde groep zijn aangesloten. Zo ontstaat overbelasting. Gelukkig is overbelasting heel makkelijk tegen te gaan. Je moet gewoon niet te veel apparaten tegelijk gebruiken. Overbelasting ontstaat al heel snel. Als je in de keuken de vaatwasser aan hebt staan en een gerecht in de oven hebt terwijl je thee gaat zetten, dan kan er al overbelasting ontstaan.