Het ondernemers verbond
Image default
Dienstverlening

Het ontstaan van storingen in de cv ketel

De cv ketel kan storing krijgen door verschillende oorzaken. Het kan zijn dat er in de wijk een storing is geweest of doordat hij ouder wordt. Als je cv ketel storing heeft dan raden we aan om zo snel mogelijk te vervangen. Dit is namelijk erg schadelijk voor jouw cv ketel, maar daarnaast ook voor de rest van je huis én voor andere mensen in de buurt die met jouw cv ketel verbonden zijn via het netwerk. Vergeet dus niet om bij cv ketel storing direct contact op te nemen met een monteur!

Hoe herken je cv ketel storing?

Er zijn verschillende symptomen die erop kunnen duiden aan storing cv ketel. Zo kan je cv ketel niet meer starten, of juist wel maar blijft die koud. Ook kan hij onverwacht afslaan of waterdrukproblemen vertonen. Heb je één van deze symptomen? Neem dan direct contact op met een cv monteur. Zij kunnen je precies vertellen of het inderdaad cv ketel storing is, en wat jij hier aan kan doen.

Wil je cv ketel storing voorkomen?

Om cv ketel storing te voorkomen is het belangrijk om de cv ketel regelmatig te laten keuren. Eén keer per jaar is ideaal, maar tenminste één keer in de twee jaar dus ook geen overbodige luxe! Bovendien kun je ook zelf controleren of alles nog goed functioneert. Doe dit door de cv ketel regelmatig te ontluchten en schoon te maken. Zo voorkom je dat er verstoppingen ontstaan, wat weer cv ketel storing kan veroorzaken.

Ook cv ketel storing verhelpen?

Probeer eerst de oorzaak van cv ketel storing op te sporen. Is er bijvoorbeeld geen waterdruk meer? Dan kun je het cv ventiel weer aanzetten. Heb je geen idee waar de storing vandaan komt? Neem dan contact op met een cv monteur. Zij helpen je graag verder!