Het ondernemers verbond
Image default
Dienstverlening

Wat u moet weten over het stroomonderbreker paneel

Het stroomonderbreker paneel speelt een essentiële rol in uw elektrische systeem. Het kan de stroom naar alle delen van het huis loskoppelen wanneer zich een elektrisch probleem voordoet. Gezien het belang van dit apparaat, moet u naar elektricien-louwmans.nl gaan om te overleggen over het probleem van de stroomonderbreker. De stroomonderbreker is gemaakt om de grote stroomsterkte aan te kunnen. Als ze overbelast zijn, schakelt de stroomonderbreker de stroom uit om een ​​ernstiger probleem te voorkomen.

De functie van stroomonderbreker:

De stroomonderbreker dient als automatisch beveiligingssysteem in uw huis. Gewoonlijk wordt een stroomonderbreker in het elektrische paneel geïnstalleerd. De stroomonderbreker werkt door het circuit te bewaken. Als het circuit overbelast is, schakelt de stroomonderbreker het uit. Deze aandoening staat vaak bekend als een brekertrip. Een stroomonderbreker treedt op wanneer u te veel apparaten op één circuit aansluit. De elektrische stroom wordt uitgeschakeld totdat u de apparatuur loskoppelt en de stroomonderbreker opnieuw instelt. De meeste mensen kunnen mogelijk geen onderscheid maken tussen een stroomonderbreker en een zekering. Beide apparaten hebben eigenlijk dezelfde functie. Het verschil is dat een sloophamer hergebruikt kan worden en langer mee kan gaan. Integendeel, een zekering kan maar één keer worden gebruikt.

Soorten stroomonderbrekers

Stroomonderbrekers kunnen in verschillende typen worden ingedeeld. Het eerste type wordt een stroomonderbreker genoemd. Dit soort stroomonderbreker is geïnstalleerd in het elektrische paneel. Het volgende type wordt de distributie stroomonderbreker genoemd. Deze stroomonderbreker verbindt functies om de geleider in het verdeelbord te beschermen. Het laatste type wordt een consumenten stroomonderbreker genoemd. Deze stroomonderbreker wordt dicht bij de belasting geplaatst. Bovendien kunnen de stroomonderbrekers op basis van het constructietype worden onderverdeeld in miniatuur stroomonderbrekers, stroomonderbrekers en lucht stroomonderbrekers.

Wat zijn de criteria om een ​​stroomonderbreker te selecteren?

Er zijn enkele parameters bij het selecteren van de juiste stroomonderbreker voor uw elektrische systeem. Het eerste aspect is de nominale bedrijfsspanning. De tweede parameter is de nominale stroom. Andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zijn aanpassing van de thermische uitschakelstroom, aanpassing van de magnetische uitschakelstroom en het uitschakelvermogen. Wanneer u op deze criteria let, zal uw stroomonderbreker naar behoren kunnen werken. Het kan dus uw elektrische systeem beschermen tegen de overbelaste stroom. Op deze manier is uw huis veiliger, omdat de stroomonderbreker automatisch de stroom uitschakelt wanneer deze de ongebruikelijke toestand van elektriciteit detecteert.