Het ondernemers verbond
Image default
Groothandel

Gebruik een industriële weegschaal voor betrouwbare wegingen

Als u voor uw bedrijf betrouwbaar moet kunnen wegen, dan is een industriële weegschaal een must. Hiermee kunt u als dat nodig is tot op de gram of zelfs tot achter de komma nauwkeurig meten. Maar anderzijds zijn er ook weegschalen beschikbaar die juist bedoeld zijn voor zware objecten, zoals pallets. Door te wegen voorkomt u bijvoorbeeld dat een pallet te zwaar is voor een heftruck of om in een lift te worden verplaatst. Veel liften hebben een maximaal draagvermogen. Als pallet en palletwagen te zwaar zijn, zal de lift in storing springen en moet er vaak een monteur aan te pas komen om het probleem op te lossen.

Nauwkeurig meten voor de productie van levensmiddelen

Bij het produceren van levensmiddelen moeten soms ingrediënten tot op de milligram nauwkeurig worden toegevoegd. Zo staan ze immers vermeld op de verpakking. Als er meer zout, suiker of een andere grondstof in het product zit dan aangegeven, dan kan dat leiden tot problemen met de NVWA en het afkeuren van een partij. Met een industriële weegschaal kunt u ervoor zorgen dat dit probleem zich niet voordoet en dat de producten voldoen aan de beschrijving. Daarnaast is het mogelijk om met een industriële weegschaal etiketten te printen. Die kunnen direct op het product worden geplakt, indien gewenst met berekening van de prijs. Dit systeem wordt vaak toegepast bij voorverpakte verse producten die in supermarkten worden verkocht.

Bij deze professional koopt u een betrouwbare weegschaal

Als u op zoek bent naar een betrouwbare industriële weegschaal, kijk dan eens bij Tegra Systems. Zij zijn een ervaren leverancier met een uitgebreid assortiment. Hier vindt u alle soorten industriële weegschalen voor tientallen toepassingen. U kunt desgewenst direct online uw bestelling plaatsen. Weet u nog niet precies welke weegschaal voor u de beste keuze is? Dan staat hun deskundige klantenservice voor u klaar om u te adviseren. U vindt de contactgegevens en ook een handig contactformulier op hun website.