Het ondernemers verbond
Image default
Groothandel

Magazijnwagens

Er zijn verschillende soorten trolleys beschikbaar. Deze karretjes zoals fetra karretjes zijn noodzakelijk in vele ondernemingen om manieren te verstrekken om voorraad of goederen moeiteloos te bewegen. Deze karretjes stellen werknemers in staat om zware voorwerpen en materialen makkelijk te verplaatsen en dus niet veel kracht hoeven te gebruiken.  Er zijn verschillende soorten wagentjes, zoals een nesting platform trolley. Deze trolleys zijn zeer geschikt voor het verplaatsen van zware voorwerpen en wanneer ze niet in gebruik zijn kunnen ze op elkaar worden gestapeld om ruimte te besparen.

De basisprincipes van opslag rekken

In principe wordt een magazijnstelling gebruikt om producten in productie of distributie installaties op te slaan. Opslagrekken gebruikt in magazijnen en bedrijven zullen veel van elkaar verschillen, afhankelijk van het type bedrijf. Het type van het rekken hangt van het gewicht, en fysieke grootte van de punten af die moeten worden opgeslagen. Voornamelijk worden de reksystemen gebruikt voor voorraad op te slaan zodat er ten alle tijden kan worden voldaan aan de vraag van de klanten. De opbouw van het opslagsysteem hangt af van de grootte en het soort. Hierbij kan het verstandig zijn een expert om hulp te vragen aangezien het niet altijd makkelijk is deze zelf te monteren.  

Uw keuze voor een magazijnrek

Een simpel doorsnee magazijnrek is voor veel ondernemingen vaak al voldoende. Wel is het noodzakelijk dat er wordt nagedacht over hoe het rek toegankelijk moet zijn. Dit maakt het belangrijk dat het vanuit alle hoeken toegankelijk is. Voor een grotere en hogere opslagdichtheid, bijvoorbeeld een dubbel diep rek past en staat twee palletladingen toe die rug aan rug worden opgevoerd. Een ander systeem om te bekijken is een drive-in rek. Het is ideaal voor het opslaan van repetitieve producten terwijl ook het maximaliseren van opslagruimte, dit soort structuur staat ook een vorkheftruck toe om het rek zij aan zij te kunnen ingaan. Een drive in rack systeem maakt gebruik van een last in, first out methodologie.