Het ondernemers verbond
Image default
Zakelijk

Verschillende projectieschermen vergelijken

Voor presentaties is het handig om een projectiescherm aan te schaffen. Als je werk hebt waar je belangrijke beelden moet kunnen tonen aan een groot publiek, zijn projectieschermen echt een uitkomst. Hierdoor hoef je namelijk niet moeilijk te doen met een laptop of televisie, en is het voor iedereen duidelijk waar je het over hebt. Maar, er zijn zo ongelooflijk veel projectieschermen op de markt! Welke moet je dan kiezen? In deze blog wordt hier wat meer duidelijkheid over gegeven. 

Welke grootte heb je nodig?

Allereerst is het zeer belangrijk om na te denken over hoe groot je het projectiescherm wilt hebben. Er zijn namelijk verschillende maten, variërend van gemiddeld tot echt ontzettend groot. Als het bedrijf waar je werkt niet zo groot is, is het zonde om een mega scherm te bestellen. Dit zou ook de beelden slecht kunnen doen, aangezien mensen er dan te dicht op zitten. Overleg met andere collega’s wat zij denken dat een geschikte maat is voor jullie organisatie of bedrijf. 

Elektrisch of niet?

De volgende keuze die je moet maken gaat over het elektrische aspect. Er zijn beamerschermen waarbij je het scherm gemakkelijk kunt verplaatsen en dus overal neer kunt zetten. Deze schermen zijn los en zijn als het ware op te tillen. Hiernaast zijn er ook schermen die vastgemaakt kunnen worden aan de muur zelf, en hier dus altijd hangen. De laatste mogelijkheid zijn elektrische projectieschermen. Deze schermen zijn ergens op te hangen, en vervolgens met een druk op de knop te besturen. Zo kun je zelf kijken wanneer je het scherm uitgerold wilt hebben, of wanneer je het liever niet wilt zien in de ruimte en dus weer inrolt.

Welke prijs?

De laatste vraag die je jezelf moet stellen, is hoeveel jouw bedrijf kwijt wilt zijn aan dit scherm. Er zijn veel schermen die allemaal anders zijn qua prijs. Hoe meer snufjes je toevoegt aan het scherm, en het dus beter en gemakkelijker in gebruik maakt, hoe duurder de uiteindelijke aankoop wordt. Een goede afweging is hierbij belangrijk, en het is ook goed om na te denken wat de bijkomende kosten uiteindelijk opleveren. Mogelijk is een goedkope optie ook perfect voor jullie!