Het ondernemers verbond
Image default
Commercie

Dit moet je weten over laadpalen

Het wordt steeds populairder: elektrisch rijden! Om een elektrische auto op te laden heb je een laadpaal nodig. Maar hoe werkt dat? Waar moet je op letten bij de aankoop van een nieuwe laadpaal? In dit artikel geven wij antwoord op enkele van de “meest gestelde vragen” over laadpalen.

Waar moet ik opletten bij een laadkabel?

Als je een laadkabel koopt is het belangrijk dat de lengte van de laadkabel voldoende is. Meestal is een laadkabel van 4 tot 6/7 meter voldoende. In het geval je de laadkabel ook onderweg wilt gebruiken, dan adviseren wij om voor een iets langere laadkabel te gaan (8 a 10 meter).

Hoe lang duurt het opladen?

De duur van het opladen van elektrische auto hangt af van 1) hoe leeg je accu is en 2) hoe snel jouw elektrische auto kan laden. Als je een elektrische auto thuis oplaadt dan is de laadtijd ongeveer 8 uur (met een 220 V-aansluiting). De elektrische auto bij een oplaadpunt opladen zal ongeveer 2 uur duren. Als je gebruik maakt van een snellaadpaal dan duurt het opladen ongeveer een half uur (snelladen is echter niet overal mogelijk).

Zijn er subsidies voor elektrisch rijden?

Om het elektrisch rijden te stimuleren zijn er diverse subsidies beschikbaar. De subsidies zijn MIA en VAMIL. Dit zijn subsidieregelingen die beschikbaar zijn voor de investering in laadpalen en onderdelen, en voor de installatiewerkzaamheden.

Bezoek de website voor meer informatie : http://reithpower.nl/