Het ondernemers verbond
Image default
Commercie

domeinnaam registreren

De domeinaanbieder

Hier zijn ze gespecialiseerd in het vergelijken van de aanbieders van domeinnamen en webruimte. Ga je binnenkort een nieuwe website lanceren? Dan moet je een domeinnaam registreren. Hieraan zijn kosten verbonden, en de ene aanbieder is de andere niet. Om die reden is het slim om op https://domeinnaam-registreren.net/ verschillende aanbieders te bekijken en deze te vergelijken met jouw precieze wensen. Zo weet je zeker dat jij straks ook echt met je website kunt doen wat je van plan bent.

De opbouw van een domeinnaam

Een domeinnaam is het stukje tekst dat je intypt om op een website te komen. Voor domeinnaam-registreren.net geldt dat de domeinnaam domeinnaam-registreren.net is. Domeinnamen zijn opgebouwd uit verschillende delen. Bovengenoemde naam bevat twee zogenaamde labels. Labels zijn de delen voor en achter de punt. Het eerste label is dus ‘domeinnaam-registreren’ en het tweede is ‘net’. Dit tweede label wordt de Top Level Domain genoemd. Deze kun je niet zomaar zelf bedenken, maar is gestandaardiseerd. Zo heb je naast ‘net’ ook ‘nl’, ‘be’, çom’, etcetera. Het eerste label wordt het subdomein genoemd. Deze kun je wel zelf kiezen, als je maar letters van het alfabet gebruikt, cijfers, of een streepje. Andere tekens zijn niet toegestaan.

Domeinnaam aanbieder kiezen

Wanneer je een kijkje neemt op domeinnaam-registreren.net zul je zien wat er voor verschillen bestaan tussen aanbieders. Zo kun je bij sommige aanbieders meerdere domeinnamen tegelijk registreren. Ook verschillen aanbieders in de hoeveelheid webruimte. Hoe meer webruimte je hebt, hoe meer afbeeldingen en andere grote toevoegingen je op je website kunt plaatsen. Heb je nagenoeg alleen tekst, dan kun je prima kiezen voor een pakket met wat minder webruimte.

Bezoek de website voor meer informatie :