Het ondernemers verbond
Image default
Ict

De printer door de jaren

De printer. Iets wat de afgelopen jaren eigenlijk niet is veranderd. Er zijn natuurlijk wel wat verandering gedaan aan de manier van printen, maar de printer wordt, ondanks alle vooruitgangen op verschillende technologische gebieden, nog steeds ontzettend veel gebruikt. Hierbij kun je denken aan bedrijven die er nog veel gebruik van maken om facturen te printen of andere dingen die op papier moeten komen te staan. Er is nog geen alternatief via het internet dat de printer zou kunnen verplaatsen.

Niet alleen op kantoren worden de printers nog veel gebruikt. Zo bestaat er naast de continuous inkjet printer ook nog een barcode printer. Deze printers zijn eigenlijk speciaal gemaakt om, zoals de naam al zegt, barcodes te printen. Deze worden ingezet door bedrijven om barcode te printen op de verschillende soorten producten. Alle producten hebben codes die gescand kunnen worden om er een prijs vanaf te halen en informatie vanaf te halen. Op een fles cola, bijvoorbeeld, zit ook een barcode. Deze barcode wordt gescand en zo kan de kassa zien wat er gescand is en wat de prijs ervan is.

Een andere printer, die ook veel mensen niet kennen, is de QR code printer. Het is een printer die eigenlijk een beetje vergelijkbaar is met de barcode printer. De QR code kan namelijk ook een grote hoeveelheid informatie bevatten net als de barcode. Dit betekent dat hij eventueel ook ingezet zou kunnen worden als barcode voor producten. Het wordt echter niet zoveel gebruikt als dat er in eerste instantie gedacht werd. Dit is toch wel redelijk zonde, want je kunt een hoop informatie kwijt op een QR code. Dit kan handig ingezet worden door bedrijven in plaats van een visite kaartje. Met behulp van de QR code zou je alle informatie van je bedrijf in een klap bij iemand op zijn telefoon krijgen.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.kba-metronic.com/