Het ondernemers verbond
Image default
Boekhouding

Belasting particulieren

Dat de belastingdienst belasting aangifte doen voor particulieren makkelijker wil maken weten we al langer. Maar of het ook echt makkelijker ís? Veel particulieren doen zelf belasting aangifte. En ieder jaar is het ook een terugkerend klusje. Waar de ene particulier zijn hand niet voor omdraait is het voor de ander een nachtmerrie. Vragen als: ‘Doe ik het wel goed? Zijn er niet meer voordelen uit te halen nu ik een koopwoning heb?’ En: wat gaat er straks allemaal veranderen als ik ontslag krijg? Vaak denken mensen dat het allemaal vanzelf goedkomt. En dat ze ‘toch pas volgend jaar’ met de gevolgen van nu gemaakte keuzes zitten. Het wordt vooruit geschoven en sommige mensen doen dan ook niet op tijd aangifte.

Voordelen

‘Belasting particulieren’ is een veelgebruikte zoekterm op Google. Mensen gaan zelf op zoek en de eerste manier is het internet. Iedereen wil graag weten of er misschien nog voordelen voor hen te behalen zijn bij het doen van belasting aangifte. Veel mensen weten niet precies waar ze allemaal aanspraak op kunnen maken en hoe ze de belasting aangifte zó kunnen invullen dat ze er zelf voordelen uit kunnen halen. Dan is het handig als er een externe partij is die dit allemaal weet. Zo behaalt u voordelen waarvan u het bestaan nog niet eens wist. De kosten voor het uitbesteden van de particuliere belastingaangifte heeft u zo snel weer terug verdiend!

Ome Kasper

Bijna alle mensen hebben wel zo iemand in de buurt of in de familie: een oom of kennis die de belasting aangifte voor u als particulier doet. Hij of zij doet het al jaren en kent uw financiële situatie dan ook door en door. Maar is dit wel zo prettig? Iemand die u persoonlijk kent en die op de hoogte is van bijvoorbeeld de hoogte van uw spaartegoed over een bepaald jaar? Veel mensen vinden dit geen fijn idee en laten de particuliere aangifte doen door een externe partij. Vaak weet deze externe partij dan ook nog eens extra aftrekposten uit de aangifte te halen en is up to date qua kennis waardoor de aangifte voor u gunstiger uitpakt. En zo kunt u op de verjaardagen weer onbezorgd met ‘ome Kasper’ over andere zaken praten dan over belasting particulieren.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.oostra-partners.nl/