Het ondernemers verbond
Image default
Boekhouding

boekhouder in assen

De boekhouding vormt voor veel ondernemers een van de meest belangrijke en tijdrovende taken, waarbij de hulp van een erkende boekhouder wellicht gewenst is. Niet alleen voor ondernemers is de boekhouding belangrijk, ook voor particulieren kan een geordende boekhouding verschillende voordelen met zich meebrengen. Weet u bijvoorbeeld welke belastingvoordelen er op uw persoonlijke financiële situatie van toepassing zijn? Veel consumenten betalen zonder dat ze het weten te veel belasting op jaarbasis, doordat zij niet maximaal profiteren van de aangeboden belastingaftrek voor particulieren.

Door een boekhouder in Assen in te schakelen voorkomt u een dergelijke situatie en houdt u ieder jaar geld over voor een langere vakantie, een weekendje weg of bijvoorbeeld een nieuwe televisie. 

Hoe zorg ik als ondernemer voor een goede boekhouding?

Als ondernemer is het om meerdere redenen van groot belang dat u uw boekhouding op orde houdt. Wanneer u bezoek krijgt van de fiscus dient u alle bedrijfsresultaten te kunnen verklaren met inkomende en uitgaande facturen. Mochten er fouten in uw boekhouding zitten, dan kunt u een fikse boete verwachten. Dit geld besteedt u logischerwijs liever aan een investering in een nieuwe machine, in meer personeel, of soortgelijke investeringen.

Het is echter niet altijd even eenvoudig om uw boekhouding op orde te houden. Hoe zit het bijvoorbeeld met geldstromen naar andere landen binnen de EU? Hoe neemt u betalingen aan personeelsleden op in uw boekhouding? Enzovoorts. Een boekhouder in Assen kan u helpen bij het bijhouden en opzetten van een degelijke administratie. Daarbij kan een boekhouder u helpen bij het doen van de BTW-aangifte, om optimaal gebruik te kunnen maken van verschillende belastingvoordelen.

Boekhouder in Assen voor particulieren 

Het inschakelen van een boekhouder in Assen is niet alleen aantrekkelijk voor ondernemers, ook particulieren kunnen baat hebben bij de hulp van een boekhouder. Een boekhouder kan particulieren helpen bij het op orde krijgen van de financiële administratie, om bijvoorbeeld een goed beeld te geven van de bestedingsruimte van een particulier. Ook bij de jaarlijkse aangifte van de inkomstenbelasting is de hulp van een boekhouder in Assen wellicht gewenst. Veel particulieren weten namelijk niet precies voor welke aftrekposten zij in aanmerking komen, waardoor men veel meer belasting betaalt dan hoogstnoodzakelijk is.

Een boekhouder kan meer vertellen over deze aftrekposten en de kan de belastingaangifte direct voor u invullen. Zo heeft u hier zelf geen omkijken meer naar aan het eind van het jaar!

 

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.oostrawevers.nl/boekhouder-assen/