Het ondernemers verbond
Image default
Dienstverlening

Welke gevaren elektriciteit met zich meebrengt

Er wordt extreem veel gebruik gemaakt van elekta, ga maar eens bij jezelf af hoeveel elektriciteit je op een dag gebruikt. Dit vele gebruik is helaas niet zonder gevolgen, elektra kan namelijk ook heel gevaarlijk zijn. Wanneer er niet op een veilige manier met elektra om wordt gegaan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan, het menselijk lichaam kan namelijk niet tegen de hoeveelheid spanning die bij elektriciteit van toepassing is. Hieronder kun je lezen hoe je op een veilige manier met elektra om gaat en hoe je dus ook ongelukken kunt voorkomen.

Weet waar je mee bezig bent

Wanneer je met elektra gaat werken is het belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent, wanneer je namelijk maar iets gaat doen wordt de kans op ongelukken erg groot. Elektra is namelijk erg complex en een foutje is zo gemaakt, het is dus ook belangrijk om je van te nog een keer extra in te lezen over de werkzaamheden die je gaat verrichten. Wanneer je uiteindelijk toch niet zeker weet of je de werkzaamheden goed kan verrichten kun je het best de hulp van een elektricien inschakelen. 

Gereedschap

Gereedschap speelt een grote rol bij de werkzaamheden rondom elektra, het is namelijk belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van het juiste gereedschap wanneer er werkzaamheden worden verricht rondom elektra. Wanneer je met elektra aan de slag gaat is het namelijk belangrijk dat je gereedschap geïsoleerd is, dit zorgt ervoor dat je nooit volledig bloot wordt gesteld aan de elektra. 

Hoofdschakelaar uit

Regel één wanneer je met elektra gaat werken is dat de hoofdschakelaar uit gaat, hierdoor gaat namelijk alle stroom eraf. Wanneer alle stroom eraf is moet je met een spanningsmeter gaan controleren of ook alle spanning eraf is. Wanneer alle spanning eraf is kun je veilig te werk gaan met de elektra.