Het ondernemers verbond
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waarom tijdsregistratie de sleutel is tot efficiëntie

Waarom tijdsregistratie de sleutel is tot efficiëntie

Veel mensen denken waarschijnlijk dat tijdsregistratie een ongezonde controle heeft tot de medewerkers, maar dat hoeft zeker niet waar te zijn. Het geeft namelijk jouw als werkgever ook inzicht in hoeveel jij en je medewerkers tijd nodig hebben voor een bepaald project en het zorgt er ook voor dat grenzen bewaakt kunnen worden. Des te fijner is het om je medewerkers een dienst te bewijzen om te werken met een tijdsregistratiesysteem. Want je haalt er namelijk als werkgever voordelen uit, maar zeker ook als werknemer.

Waarom is het zo belangrijk?

Onder andere helpt tijdsregistratie medewerkers om een nauwkeurig overzicht te hebben en te bewaren en op te volgen hoe een project precies verloopt. Dat helpt de medewerkers namelijk om bij het volgende project eventuele aanpassingen te doen of door op dezelfde manier door te gaan. Zo kan er beter ingeschat worden hoe dat project haalbaar is en hoe ze het willen aanpakken. Allereerst kunnen medewerkers de vooruitgang van het project volgen en hoeveel tijd er in de werkzaamheden gestoken worden. Zo kunnen ze zien wat veel of minder tijd kost. En ten tweede zo kunnen de aankomende werkzaamheden van dat project of wellicht een hele nieuwe project veel beter gepland worden.

Onbetaalde overuren

Ten tweede zorg je ervoor dat alle uren gewoon netjes geregistreerd staan en dat er in de toekomst geen gedoe zal zijn met onbetaalde overuren. Daarnaast zorgt tijdsregistratie er ook voor dat jij als werkgever zicht heeft op alle gewerkte uren en zo kan je ook vermijden dat er misbruik gemaakt wordt door de medewerkers. En de medewerkers weten nu ook dat de uren netjes bijgehouden worden. Je kan dus uiteindelijk de overuren bijhouden, de mensen hier ook correct voor compenseren, dus alles netjes laten uitbetalen en ze er ook op aanspreken als er iets verkeerd gaat met de uren.

Waarom is het cruciaal?

Als je veel samenwerkt met arbeiders en misschien ook wel met verschillende soorten opdrachtgevers? Dan heb je eigenlijk bijna geen andere keuze om de tijdsregistratie goed bij te houden. Zelf is het uiteraard ook fijn als je door dit systeem de uren netjes per opdrachtgever kan bijhouden. Zo’n systeem is uiteindelijk gewoon de manier om jou als werkgever te helpen om alle gewerkte uren of de een of andere manier bij te houden. Dit helpt niet alleen voor de vaste opdrachtgevers en medewerkers, maar ook als je mensen hebt die op freelance basis voor je werken. En daarnaast is het ook gewoon fijn om zo’n overzicht te hebben om eventuele discussies te vermijden. Daarom vormt tijdsregistratie de ideale oplossing en het handmatig bijhouden kost je gewoon tijd en tijd kost geld!