Het ondernemers verbond
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waar haal ik goed personeel vandaan?

Na een flinke dip in de economische groei vanwege corona draait de economie weer op volle toeren. De overheid heeft met al haar steunmaatregelen enorm veel geld uitgegeven. Maar ook huishoudens zijn weer meer gaan besteden. Er was in de onzekere tijd van corona en al haar beperkende maatregelen meer gespaard dan ooit. Er werd minder uitgegeven in restaurants en cafés. Ook vakantie vieren zat er even niet in. Het thuis zitten bracht wel een hausse aan klussen en verbouwingen in en rondom het huis. Bouwmarkten, schilders en aannemers  deden goede zaken. Nu alles weer terug naar normaal gaat trekken we weer de portemonnee. Bedrijven merken het aan gestegen verkopen in hun overvolle orderportefeuilles. De vraag kunnen ze maar moeilijk aan. Zij zitten te schreeuwen om goed personeel. Wie met de hulp van een outplacementtraject wil schakelen naar een andere baan heeft de tijd mee. Vacatures genoeg. 

Meer vacatures dan werkzoekenden

De economie draait ongekend goed. De werkloosheid in 2022 wordt voorzien op 3,4 % van de beroepsbevolking. Dat is historisch laag. Ook voor 2023 wordt een werkloosheidspercentage van 3,5 % voorspeld. Personeel vinden wordt een hele tour. Goed personeel vinden wordt en huzarenklus. Bedrijven die naarstig op zoek zijn kunnen hierbij hulp inschakelen van een bureau voor Outplacement. Zij zijn helemaal op de hoogte van het aanbod op de arbeidsmarkt. Zo niet dan kunnen ze actief mensen werven. Met veel expertise brengen ze werkgever en werknemer bij elkaar. Het bedrijf zoekt naar goed en betrouwbaar personeel wat zich voor langere tijd aan je zaak verbindt. De werkzoekende wil aan de slag in een bevredigende baan waar hij zich kan ontwikkelen en wordt gewaardeerd.

Ook voor je werk geldt; ga je voor geld of geluk?

Fijn en passend werk is alles. Je geluk wordt, naast gezondheid en relaties, voor een groot deel bepaald door je dagelijkse baan. Er zijn weinig grotere energieslurpers dan een baan waarin je je niet thuis voelt. Dag in dag uit met tegenzin naar het werk gaan is slopend. Een goed salaris is een klein onderdeel van je arbeidsvoorwaarden. Er zijn vele andere facetten die bepalen of je voldoening haalt uit je baan. Waardering voor je inspanningen door je baas en collega’s houden je op de been. Het aantal overuren dat je moet maken neem je voor lief als de rest klopt. Passend en zinvol werk waarin je vreugde vindt gaat boven een goede geldelijke beloning. Een riant salaris went snel. Ontevreden naar je werk gaan went nooit.

 

https://www.loopbaanpoort.nl/outplacement/