Het ondernemers verbond
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is bedrijfscoaching en waarom heb je het echt nodig?

Een bedrijfscoach zal de bedrijfseigenaar bijstaan ​​en begeleiden bij het runnen van een bedrijf, door hen te helpen de visie van hun bedrijf te verduidelijken en onderzoekt hoe deze past bij hun persoonlijke doelen. Bedrijfscoaching is een proces dat wordt gebruikt om een ​​bedrijf te brengen van waar het nu is naar waar de ondernemer het wil hebben.

Coaching en training kan soms door elkaar worden gehaald, aangezien beide rollen hun jarenlange ervaring met zich meebrengen. Het grootste verschil is dat een trainer zich richt op adviseren, terwijl een coach de eigenaar helpt bij het plannen van doelen en hem verantwoordelijk houdt zodat hij succes boekt.

 

Bedrijfscoaches stellen uitvoerbare plannen op

Proactieve ondernemers proberen te begrijpen waarom het bereiken van zakelijke groeidoelstellingen voor hen persoonlijk belangrijk is, en de impact die dit op hun leven zal hebben. De ondernemer bepaalt immers uiteindelijk de snelheid en passie waarmee het doel (indien ooit) wordt behaald. Als het niet gekoppeld is aan de persoonlijke dromen, doelen en plannen van de bedrijfseigenaar voor zichzelf, is er geen brandende reden waarom het bereiken van dat bedrijfsdoel cruciaal is.

Na duidelijk te hebben gemaakt waar een bedrijfseigenaar zijn bedrijf naartoe wil brengen, helpt bedrijfscoaching bij het plannen en prioriteren van de doelen en strategieën die nodig zijn om het bedrijf dichter bij het doel te brengen. Een bedrijfscoach zal regelmatig, wekelijks of maandelijks, een ontmoeting hebben met de bedrijfseigenaar om hen op het goede spoor te houden van de afspraken die tijdens de vorige coachingsessie zijn gedaan.

Coaches hebben jarenlange ervaring die ze aan tafel brengen. Ze helpen eigenaren erachter te komen wat hun doelen zijn en maken een routekaart om deze te bereiken. Hun kijk op het bedrijf kan eigenaren helpen te zien welke items slechts taken zijn en welke langetermijndoelstellingen.

 

Business coaches creëren verantwoordelijkheid van de eigenaar

Een cruciaal onderdeel van bedrijfscoaching is verantwoording. Je zult nooit een voetbalcoach rondjes over het veld zien rennen voor hun team. Hetzelfde geldt voor een bedrijfscoach. Een bedrijfscoach is geen adviseur. Ze zullen het werk in uw bedrijf niet voor u doen.

Ze zijn er om u gefocust te houden op het eindresultaat en u eraan te herinneren waarom het belangrijk is. Ze zullen u motiveren om uw verplichtingen na te komen. Zij fungeren als klankbord en houden u indien nodig een spiegel voor om uw zakelijke en persoonlijke blinde vlekken te benadrukken.

Coaches volgen doelen door key performance metrics (KPI’s) te creëren die de reis om ze te bereiken zeer transparant maken. De coach is er om de voortgang bij te houden en te meten, die iemand misschien niet zou registreren als hij er alleen voor staat. Wanneer de reis transparant is, maakt het de persoon die verantwoordelijk is om hen te bereiken zeer verantwoordelijk.

Veel grote eigenaren van kleine bedrijven schrijven hun succesverhalen gedeeltelijk toe aan het hebben van een geweldige bedrijfscoach. Door de kracht van een bedrijfsadviesraad (die fungeert als klankbord voor ideeën en uitdagingen in uw bedrijf) te combineren met een bedrijfscoach die u helpt bij het implementeren van ideeën en strategieën die uit elke maandelijkse vergadering voortvloeien.

https://margreetjonker.nl/de-startversneller-businesscoaching/