Het ondernemers verbond
Image default
Zakelijke dienstverlening

Incassobureau op mijn dak

Laatst kreeg ik een brief van incassobureau Incasso Advocaten door de brievenbus. Ik zag de bui al hangen. Ik heb namelijk al vaker een aanmaning ontvangen. Maar dit was altijd zo’n gezeik. Ik hoopte dat ik nu eens eenn bureau op mijn dak zou hebben die begrip heeft voor mijn situatie. En ik kan u alvast verklappen: Dit bureau toonde begrip voor mijn situatie. Wil je weten waarom ik een incassobureau op mijn dak kreeg? En wat er uiteindelijk gebeurt is? Lees mijn blog dan door!

Aanmaning

Ik kreeg dus een brief van het Incassobureau. Het was een aanmaning. Maar wat is dat nu eigenlijk, zo’n aanmaning? Een aanmaning is een mededeling waarin een schuldeiser de schuldenaar verzoekt of sommeert om zijn verplichting na te komen. Vaak zal die verplichting zijn dat er nog iets betaald moet worden, maar het kan ook voorkomen dat men wordt aangemaand om iets te doen of om juist iets na te laten. Dit overkwam mij dus. En ik was er niet blij mee. Ik kan het namelijk momenteel niet betalen. Ik ben namelijk eigenaar van een winkel dat gespecialiseerd is in het verkopen van slippers, badkleding en duikspullen. En dat is een echt seizoensgebonden onderneming. In de lente en zomer maanden kan ik me dan ook prima staande houden. Maar juist in de winter, wanneer ik alles inkoop omdat het goedkoper is, moet ik alle rekeningen betalen en is het heel moeilijk op de eindjes aan elkaar vast te knopen.

Het contact met Incasso Advocaten

Ik besloot het incassobureau eens op te bellen voor meer uitleg. Er nam een medewerker op. Ik vertelde dat ik een aanmaning had ontvangen en dat ik momenteel niet kan betalen. Maar dat dit komt omdat ik seizoengebonden werk doe. Hij begreep mijn situatie en vroeg mij langs te komen op kantoor. Dit deed ik en daar besproken we nogmaals mijn situatie en hoe we het gaan oplossen. We maakten betalingsplannen / afspraken om het op te lossen.

Nu vier maanden later heb ik al mijn schulden afbetaald en loopt mijn onderneming weer op rolletjes. Ik ben super blij met de weg die ik ben ingeslagen bij Incasso Advocaten. Want zij werken echt met je mee!

Bezoek de website voor meer informatie :