Het ondernemers verbond
Image default
Dienstverlening

Een truss constructie huren voor jouw evenement?

Waarom is het huren van truss constructies zo populair?

In de wereld van evenementen zie je dat veel wordt gekozen voor het huren van truss constructies. En dat is niet zo gek ook. Een truss wordt namelijk gebruikt om audiovisuele middelen aan te bevestigen. Hierbij moet je denken aan audio en verlichting. Dit is apparatuur die veel voorkomt op een evenement. Soms is het nodig om deze ook in de lucht te hebben hangen. Bijvoorbeeld om een andere dimensie van verlichting te creëren. Of om het geluid een langere afstand te laten afleggen. Wat de reden ook is: het huren van een truss constructie brengt een evenement veel mogelijkheden.

Een truss constructie is niet zwaar

Een kenmerk van een truss constructie is dat deze is vervaardigd uit aluminium. Dat betekent dat deze absoluut niet zwaar is. Ideaal natuurlijk bij het vervoer van deze elementen. Een ander bijkomend voordeel is dat deze trussen relatief goed stapelbaar zijn. Op deze manier kan een truck zo efficiënt mogelijk worden ingeladen.

De pluspunten van het huren van een truss constructie

Het huren van en een truss constructie is dus een populaire keuze bij veel evenementen. Soms bieden leveranciers twee keuzes: kopen of huren. Om voor jouw situatie de beste beslissing te maken moet je kijken naar de frequentie waarin je evenement organiseert. Doe je dit aan de lopende band, dan is het handig om op elk moment te kunnen beschikken over je eigen truss constructie. Een nadeel is dat je dan zelf moet zorgen voor het opslaan van deze elementen. Om dat te voorkomen kiezen veel evenementen voor het tijdelijk gebruiken van deze materialen. De mogelijkheid tot huren zorgt ervoor dat deze partijen na het evenement de truss materialen weer in kunnen leveren. Zo hebben ze er verder geen omkijken meer naar.

De trussen moeten passen binnen jouw eventlocatie

Let er altijd op dat de truss constructie die jij wilt huren past binnen de locatie van jouw evenement. Een ander groot voordeel van trussen is dat dit losse elementen zijn. Deze kunnen aan elkaar bevestigd worden tot één grote installatie. Je hebt hierin verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld een lange rechte lijn maken, maar ook kiezen voor hoek-elementen of bocht-elementen. Zo ontwerp jij de meest passende constructie voor jouw locatie.

Laat de truss constructies installeren door professionals

Vergeet niet dat het installeren moet gebeuren door een professional. De trussen worden de lucht in gehesen met takels en die moeten bevestigd worden. Je werkt hiervoor dus op grote hoogte. Dit is zeer gevaarlijk en daarom mogen alleen gecertificeerde partijen dit uitvoeren. Kies daarom een bedrijf waarbij je kunt kiezen voor zowel het huren van de truss constructie als het installeren ervan.

https://riggingbox.nl/