Het ondernemers verbond
Image default
Woning en Tuin

Boomstronk verwijderen tips

Heeft u een boomstronk in uw tuin staan die nog verwijderd moet worden bedenk dan goed of u de boomstronk zelf gaat verwijderen of dat u daar een hoveniersbedrijf of boomverzorger voor in gaat huren. Het verwijderen van de boomstronk zelf is al complex. Laat staan wanneer de boom ook nog gekapt moet worden.

Veel mensen weten niet goed waar ze moeten beginnen wanneer ze van plan zijn om een boomstronk te verwijderen en zoeken online naar boomstronk verwijderen tips. Om u van een paar goede tips te voorzien hebben wij deze pagina voor u geschreven.

Tip 1 – laat de boomstronk door een hoveniersbedrijf verwijderen

Hierboven hebben we het al aangegeven. Het verwijderen van een boomstronk is niet bepaalt eenvoudig te doen. De boomstronk van een jonge boom is wellicht makkelijk te verwijderen, maar wanneer de boomstronk een brede diameter heeft, denk aan de boomstronk van bijvoorbeeld een beukenboom, dan zult u het verwijderen van een boomstronk toch echt moeten overlaten aan een hoveniersbedrijf. Een hoveniersbedrijf weet namelijk exact hoe de boomstronk het beste verwijderd kan worden en heeft daar ook de benodigde apparatuur voor in huis.

Tip 2 – Vergelijk de prijzen van boomverzorgers, tuinmannen en hoveniersbedrijven

Wanneer u een boomstronk door een tuinman, hoveniersbedrijf of een boomverzorger wilt laten verwijderen dan kunt u flink wat kosten besparen door de prijzen van deze bedrijven te vergelijken. Dat kunt u het beste doen door bij de verschillende bedrijven een offerte aan te vragen. Daarbij is het belangrijk om heel duidelijk uw wensen in kaart te brengen en die goed te verwoorden. Omschrijf de situatie en geef aan wat uw wensen zijn. Voeg ook foto’s van de boomstronk toe. Op die manier kunnen de bedrijven de situatie beter beoordelen en dus ook beter de offerteprijs voor u berekenen.

Tip 3 – Ga niet met chemicaliën aan de gang

Er circuleren teksten op het internet dat je met chemicaliën een boomstronk kunt verwijderen. Wellicht is dat mogelijk, maar zet deze methode absoluut niet in. Chemicaliën zijn gevaarlijk voor zowel u als voor de leefomgeving. U kunt de bodem daarmee vervuilen. Wanneer de gemeente opmerkt dat u uw bodem vervuilt heeft dan kunt u een boete verwachten. Daarnaast is het mogelijk dat de beplanting en andere bomen in de buurt van de boomstronk aangetast raken of doodgaan.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.vergelijkhoveniers.nl/boomstronk-verwijderen/