Het ondernemers verbond
Image default
Woning en Tuin

PVC-vloer – Krijg hier alle informatie

PVC-vloeren zijn momenteel een vloertrend waar steeds meer vraag naar is door de hele gemeenschap. Gemak, flexibiliteit en lagere kosten zijn de belangrijkste redenen waarom PVC-vloeren steeds vaker worden toegepast. PVC of polyvinylchloride wordt al heel lang op grote schaal gebruikt voor de vervaardiging van bouwmaterialen zoals voor de vervaardiging van buizen, kabelwikkeling, raam- en deurkozijnen, daken, enzovoort. PVC staat op de derde plaats wat betreft gebruik in gebouwen wereldwijd. Het belangrijkste materiaal van PVC is PVC-hars, dat de eigenschappen heeft dat het elastischer is, niet gemakkelijk te kraken is, een goede duurzaamheid heeft en langer meegaat. Op die manier wordt PVC nu gebruikt om vloercoatings te maken zodat het oppervlak en de uitstraling van de vloer gladder is, comfortabeler om op te lopen en natuurlijk mooier omdat PVC-vloeren worden geproduceerd in vele patronen en kleuren waaruit u kunt kiezen .

 

De soorten PVC-vloeren die u moet weten

Wat betreft de soorten PVC-vloeren, de eerste is PVC-tegelvloer. Deze PVC-vloer is qua maat, vorm en motief gemaakt als keramische tegels. Ten tweede is er de PVC-plankenvloer. Als je houdt van vloeren met houtmotieven die er natuurlijk en natuurlijk uitzien, dan is dit type vloer perfect voor jou omdat de PVC-plankenvloer een patroon heeft dat echt op hout lijkt. Het is verkrijgbaar in een rechthoekige vorm, zoals de houten blokken die vaak worden gebruikt voor vloeren. Ten derde is er de PVC-rolvloer. Dit type vloer rolt als een tapijt. U kunt de maat en vorm knippen en aanpassen aan de vloerpositie. Ten vierde is er de PVC-klikvloer, een vloerlaag die aan elke rand een slot heeft. Dit maakt het anders dan andere soorten omdat andere PVC-vloeren lijm aan de onderkant hebben en worden geïnstalleerd door te lijmen.

 

Een PVC-vloer van hoge kwaliteit kiezen die bij u past

Kortom, het belangrijkste materiaal voor PVC-vloeren is PVC-hars, maar er zijn verschillende producten met verschillende kwaliteiten en prijzen. Sommige zijn duurder en sommige zijn goedkoper. Dit komt door het verschil in de kwaliteit van de lagen die erin zijn gerangschikt. Kwaliteit PVC-vloer heeft 5 UV-lagen, een antibacteriële laag, een beschermende laag en een meer complete slijtvaste laag. Als u dus een PVC-vloer gaat kopen, moet u op deze zaken letten.