Het ondernemers verbond
Image default
Woning en Tuin

Op zoek naar een sedumdak?

Wilt u meer weten over sedumdak nadelen? Dan bent u bij NatureGreen aan het goede adres! Wij zijn een kleinschalig en jong bedrijf wat gespecialiseerd is groen daken. Als missie hebben wij om alle kale, grijze daken van Nederland om te toveren tot groene, duurzame daken! Dat ziet er namelijk niet alleen een stuk leuker uit, maar is ook nog eens goed voor het milieu. Sedumdaken dragen namelijk veel bij aan het klimaat en zorgen er voor dat uw huis beter bestand is tegen extreme weersomstandigheden.

Onze adviseurs staan daarnaast voor u klaar om vragen te beantwoorden of u te helpen het beste sedumdak voor uw woning uit te kiezen. Ook wanneer u meer wilt weten over subsidie bent u bij ons aan het juiste adres. Op onze website hebben wij al heel veel informatie verzameld, zodat onze klanten alles gemakkelijk op één plek terug kunnen vinden. Dat is wel zo makkelijk!

 

Klimaatverandering

Het klimaat in Nederland is aan het veranderen. We krijgen steeds meer te maken met hete, droge zomers, waardoor veel planten verdorren en onze tuinen erg warm zijn. Daarnaast komt ook zware regen steeds meer voor, doordat de intensiteit van regenbuien toe neemt. Dit kan zorgen voor overstromingen met alle gevolgen van dien. Om dit tegen te gaan, is het daarom belangrijk dat we als land klimaatbestendiger worden. Dit houdt in dat we maatregelen nemen die er voor zorgen dat onze huizen en gemeenten beter bestand zijn tegen de gevolgen van klimaatverandering. Dit kan bijvoorbeeld door slimmere opslag van water, betere isolatie of het aanleggen van zonnepanelen. Een andere populaire maatregel is het aanleggen van een sedumdak!

 

Voordelen sedumdak

Een sedumdak brengt veel voordelen met zich mee die bijdragen aan klimaatbestendigheid. Ten eerste, de waterbergende capaciteit van een sedumdak. De plantjes op het dak kunnen veel water vasthouden, waardoor er minder water hoeft worden afgevoerd. Bij zware regenbuien zorgt dit ervoor dat de afvoer en het riool niet overbelast raken. Zo worden overstromingen voorkomen! Maar ook tijdens hete, droge periodes is het dak een uitkomst. De plantjes nemen namelijk ook hitte op, waardoor de omgevingstemperatuur wordt verlaagd. Zeker in stedelijk gebied waar weinig groen is, zorgt dit voor een veel prettigere temperatuur tijdens een hete zomer. Andere voordelen van een sedumdak zijn dat ze de lokale biodiversiteit versterken en uw woning beter isoleren. Dat zorgt voor een groenere omgeving en een lagere energierekening. Dat is nog eens mooi meegenomen!

 

NatureGreen, voor al uw sedumdaken

Wilt u dus sedumdak aanschaffen, kies dan voor een sedumdak van NatureGreen. Doordat wij een jong bedrijf zijn, zijn de lijntjes van communicatie kort en kunnen we u altijd snel te woord staan. Daarnaast zijn onze verschillende groendaksystemen erg voordelig, kunnen wij u helpen met het uitzoeken van de subsidiemogelijkheden, en hebben wij een eigen bezorgservice. Zo bent u niet afhankelijk van externe partijen en bent u altijd verzekerd van de beste service. We zijn hier dan ook erg trots op en zien dat terug in onze reviews: klanten beoordelen ons gemiddeld met een 4.8/5.0. Voor sedumdaken van kwaliteit kiest u dus voor NatureGreen!