Het ondernemers verbond
Image default
Aanbiedingen

3 redenen waarom je schade aan je caravan of camper gauw moet herstellen

Met een caravan of camper ga je natuurlijk het liefst zo vaak mogelijk weg, daarom is het fijn om je caravan of camper in goede conditie te houden. Heb je schade aan je auto of camper, of heb je caravan schade? Dan is het belangrijk om dat snel te laten herstellen. Soms kan schade erger zijn dan het in eerste instantie doet vermoeden. Dit kan natuurlijk direct problemen geven, maar ook op de lange termijn alsnog voor problemen zorgen. Denk aan vocht die door de schade voor schimmel in je interieur of roestplekken kan zorgen. Het is dan ook altijd aan te raden om autoschade en caravan schade direct te laten herstellen. Dit scheelt uiteindelijk veel geld en zorgen, zodat je probleemloos kunt genieten van je vakantie.

 

Afgekeurde apk-keuring bij camperschade of autoschade

Naast het besparen van onnodige kosten wil je natuurlijk voorkomen dat de camper of auto niet door de apk-keuring komt. Schade op de verkeerde plekken zal hersteld moeten worden om veilig op de weg te mogen rijden. Bij een apk-keuring wordt dus ook gelet op autoschade en camperschade. Daarnaast wordt rekening gehouden met andere problemen die op de korte termijn geen problemen geven, maar op de lange termijn wel. Denk bijvoorbeeld aan corrosie en roest. Roest bij de carrosserie kan gevaarlijk zijn. Bij te veel roest kan het frame doorroesten en is rijden niet meer veilig. Andere schades waardoor je voertuig niet door de apk-keuring heen komt zijn onder andere een lekke uitlaat, beschadigde en niet werkende lichten, beschadigde ruitenwissers en deuren die niet goed sluiten.

 

Camper en caravan schade, bekende vochtproblemen

Lekkage kan al lang in de camper of caravan zitten zonder dat je het opmerkt. Een lekkage begint klein waardoor het vocht dat lekt eerst nog op kan drogen. Is de lekkage langer aanwezig in de camper of caravan? Dan kan vocht in de wanden trekken en zelfs in de buurt van bedrading komen. De lekkage kan onopgemerkt ook al schade aangericht hebben achter de muren. Deze niet zichtbare lekkage kan afhankelijk van het soort vochtproblemen nog relatief makkelijk opgelost worden. Des te erger de vochtproblemen zijn, des te duurder de reparatie. Het is daarom van belang de lekkage zo snel mogelijk te repareren.

 

Kosten besparen door vocht vroegtijdig op te sporen

Bij caravan schade door vocht kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Het kan dan zijn dat isolatiemateriaal vervangen moet worden. Daarnaast kan het voorkomen dat ook de wandpanelen vervangen moeten worden, of een deel van het meubel of de vloer. Bij caravan schade door vocht kun je een vochtmeting laten doen. Dit kan zelfs uitgevoerd worden voordat er sprake is van vochtschade. Met een vochtmeting zal de vochtconcentratie afgelezen worden die in de wanden, het dak en de bodem zit. Je kunt dit jaarlijks herhalen, want vroegtijdig kunnen problemen opgespoord en gerepareerd worden. Een kleine reparatie kan dan voldoende zijn om weer een seizoen van je camper of caravan te genieten.