Het ondernemers verbond
Image default
Auto's en Motoren

Zorgeloos op autovakantie met een SPAL-ventilator

Als u met de auto op vakantie gaat naar bijvoorbeeld het zuiden van Europa dan moet u rekening houden met hoge temperaturen. Dan is het goed om te weten dat een SPAL-ventilator uitkomst kan bieden. Door de ventilator in te schakelen zorgt u ervoor dat de auto niet in een oven verandert als u op weg naar vakantie onverhoopt in de file belandt. Nog meer comfort heeft u met een luxe airconditioning. Laat voordat u met vakantie gaat de condensor van de airco voor de zekerheid nog even nakijken bij bijvoorbeeld RDN in Noord-Brabant, dit verkleint de kans op storingen onderweg.

Altijd een aangename temperatuur in de auto

Als het buiten snikheet is dan helpt het vaak niet om de ramen open te zetten, zeker als u niet op de snelweg zit. Met een goed werkende airco in de auto kunt u dan toch de temperatuur binnen op een aangenaam niveau houden. De condensor van de airco zorgt ervoor dat de vooraf ingestelde temperatuur wordt bereikt en vastgehouden gedurende uw rit door Noord-Brabant of elders. Het is dan wel belangrijk om de ramen van de auto gesloten te houden. Heeft u een SPAL-ventilator in de auto? Zet dan de ramen kort voor vertrek even open zodat de ergste warmte eruit kan. Tijdens het rijden schakelt u de ventilator in en zal de temperatuur snel aangenaam worden.

Laat uw airco goed onderhouden

Aan een SPAL-ventilator heeft u doorgaans weinig onderhoud als deze eenmaal geplaatst is. Met airconditioning is dat een ander verhaal. De condensor van de airco moet regelmatig, het liefst jaarlijks, worden nagekeken. U kunt voor het controleren van de condensor van de airco een afspraak maken bij RDN in Noord-Brabant. Bij dit vakkundige bedrijf werken specialisten als het gaat om het plaatsen en onderhouden van klimaatbeheersingssystemen voor auto’s. U kunt hier ook terecht voor het repareren of vervangen van het aircosysteem in uw auto. Dit is zeker aan te raden voordat u een lange vakantietrip gaat maken!