Het ondernemers verbond
Image default
Auto's en Motoren

De voor- en nadelen van chiptuning

Chip Tuning Your Phicle betekent het wijzigen van het gebruiken van elektronische apparaten die wijzigingen kunnen aanbrengen op de bestaande specificaties van uw auto. Een voorbeeld is het dalen of verhogen van bepaalde elementen van de verbrandingskamer. Deze wijzigingen zorgen voor een hogere stroom van brandstof en verbeteren zo de kracht van de motor. Bovendien kunnen veel tuners ook andere wijzigingen aanbrengen om de algemene uitvoering van een auto te verbeteren.

 

De vraag blijft echter of de wijzigingen door een professional of amateur op de juiste manier worden gedaan? Is chip tuning slecht voor je auto? Kun je slechter resulteren dan wat je krijgt van de professionals? Is elektronische motorsteming gevaarlijk? 

Het antwoord is een groot nee!

Chip Tuning heeft geen invloed op de prestaties van uw auto op enigerlei wijze, vorm of vorm. Integendeel, deze methode om het brandstofverbruik en de uitstoot van auto’s te verbeteren, heeft vele voordelen die het populair zijn onder autobezitters.

 

Een van de belangrijkste voordelen van chiptuning is het feit dat de wijzigingen aan de motoren rechtstreeks verband houden met het brandstofverbruik van de auto. Zoals we allemaal weten, produceren dieselmotoren, hoewel economisch, grotere hoeveelheden rook en schadelijke gassen bij het ondergaan van de verbranding. Dus door gewoon de motor af te stemmen, kunt u de algehele prestaties en het brandstofverbruik verbeteren. De tuning die veel tuners behaald, kan de hoeveelheid rook die tijdens het emissieproces wordt geproduceerd te verminderen. Hiermee kunt u het vervuilingsniveau in uw gebied kunnen verminderen.

 

Een ander voordeel van chip-afstemming is dat het het voorkomen van diesels kan vermijden of aanzienlijk verminderen.

Diesel staat bekend om zijn zeer hoogfrequente ruis die gemakkelijk uw motor kan beschadigen als deze niet goed wordt gecontroleerd. Door de hoogfrequente ruis van de dieselmotor te beheersen, kunt u het risico voorkomen dat uw motor beschadigd en volledig wordt vernietigd. Hoewel, er zijn nog steeds enkele staten die mensen niet toestaan om de inductiemotoren te veranderen, maar dat komt vooral omdat ze nog steeds worden ontwikkeld en nooit volledig afgerond. Er zijn ook veel staten die het gebruik van chipafstemming mogelijk maken, maar het gebruik van injector tegendruk is ten strengste verboden.

 

Nu we de voordelen van motoropname kennen, laten we eens kijken naar zijn nadelen. In de meeste gevallen wordt de motorreaming niet aanbevolen omdat het het risico op bijwerkingen zoals rugvuur, hydro-schaaf en trillingen verhoogt. Als u ervoor kiest om een methode te gebruiken die het verwijderen van het oliefilter vereist, kunt u falen van vacuümmotor ervaren, vooral als de chip wordt verwijderd bij de afdichtingen van de onderste klepgeleider. Zoals eerder vermeld, wordt de procedure niet aanbevolen voor auto’s die geen nokkenassen hebben. Ten slotte moet u in gedachten houden dat als u besluit deze wijziging te doen, u voldoende kennis, vaardigheden en gereedschappen moet hebben. Dat is waarom als je denkt dat je niet klaar bent om het hele proces zelf te doen, je kunt beter om hulp vragen van je lokale automonteur of vraag je aan je monteur om het voor je te doen

Klik hier voor meer informatie Chipperformance