Het ondernemers verbond
Image default
Dienstverlening

Nestelringen

Een nesteling is in principe niets meer dan een kleinere variant van een zeilring. Zeilringen worden voor diverse doeleinden gebruikt en nestelingen in principe ook. In sommige gevallen worden deze twee soorten ringen voor hetzelfde gebruikt, maar dan is het zo dat hetgeen waarbij er gekozen wordt voor de nestelring en niet voor de zeilring, hetgeen waarvoor het gebruikt wordt iets kleiner is, net zoals dat de nestelring iets kleiner is dan de zeilring. Nestelringen zijn in veel gevallen van metaal, waardoor ze ook erg stevig zijn en niet zomaar kapot gaan. 

 

Voordelen nestelringen

Zoals gezegd zijn nestelringen erg kleine ringetjes die in de meeste gevallen van metaal zijn gemaakt. Het is zo dat het metaal waaruit de ringetjes bestaan roestvrij zijn. Dit is erg voordelig. Roest is over het algemeen sowieso iets dat niet snel goed uitkomt en het feit dat een nestelring niet roest, ondanks de omstandigheden zoals het weer komt dus erg goed uit.

Daarnaast kunnen nestelringen een enorme hoeveelheid aan stevigheid bieden aan een gat. Dit is dan ook hetgeen waarvoor ze het meest worden gebruikt, het steviger maken van een gat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een gat in een stuk zijl. Zijl kan scheuren, maar de nestelring leidt er toe dat er makkelijk een touw aan het gat vast gemaakt kan worden zonder dat er problemen ontstaan.

Nadat de nestelring van metaal gemaakt wordt wordt deze over het algemeen gestanst. Dit zorgt er dan ook voor dat het de vorm kan aannemen die men wilt. Dit is zoals de naam al zegt rondvormig net zoals een ring. Het biedt een grote hoeveelheid aan stabiliteit aan hetgeen waarvoor je de ring gebruikt.