Het ondernemers verbond
Image default
Bedrijven

Tips voor een tekstschrijver

Handige adviezen voor een tekstschrijver voor een website

Het zijn van een freelance tekstschrijver voor een website is niet eenvoudig. Zeggen dat het internet een drukke ruimte is, is hetzelfde als zeggen dat er veel sterren aan de hemel zijn, zand op het strand of atomen in een cel. Dit is de reden waarom het vasthouden van de interesses van lezers in dit exploderende digitale universum enorm uitdagend kan zijn. Het is bekend dat ongeveer de helft van de bezoekers van een website 15 seconden of minder op een webpagina doorbrengt.

 

De tekstschrijver van een website houdt de aandacht van de lezers vast

Goede website teksten schrijvenis de sleutel tot het verslaan van deze statistieken. Goed geschreven inhoud die is geoptimaliseerd voor internet, stijgt naar de top van de zoekresultaten en houdt de aandacht van de lezers vast. Sommige schrijftips zijn van toepassing, ongeacht of je proza op een scherm wordt weergegeven, wordt afgedrukt of in een piramidewand wordt gebeiteld. Andere tactieken zijn vooral relevant voor digitale schrijvers. Manieren om ervoor te zorgen dat je website-inhoud de aandacht krijgt die het verdient.

 

Ken je publiek

Het klinkt simpel, maar zoveel schrijvers zetten de pen op papier of vinger op het toetsenbord voordat ze nadenken over wie ze proberen te bereiken. Stel jezelf voordat je content schrijft de volgende vragen: Wie is mijn primaire publiek? Hoe zit het met een secundair publiek dat mijn primaire publiek kan beïnvloeden en informeren? Hoe zullen ze deze websiteonline vinden?

 

Doelgroepen vinden webinhoud op verschillende manieren

Delen van sociale media, links van andere websites, delen van e-mail en resultaten van zoekmachines zijn alle standaard methoden om webinhoud te vinden. Die laatste methode is vooral belangrijk voor een SEO tekstschrijver van websites. Een tekst kan zeer goed geschreven en informatief zijn, maar als hij niet is geoptimaliseerd voor zoekmachines, is de kans groot dat weinig mensen hem vinden.

 

Let op je taalgebruik

Gebruik bijwoorden en bijvoeglijke naamwoorden spaarzaam. Gebruik geen woorden als “gelijkmoedigheid” of “verdoezelen” wanneer woorden als “kalmte” of “verwarren” ook werken. Als je niet zeker weet op welk niveau je schrijft (zoals de meeste tekstschrijvers), is het handig om na te denken over hoe moeilijk je teksten zijn om te lezen en te begrijpen. Een populaire methode om dit te doen is gebaseerd op de lengte van woorden en zinnen in een tekst. Korte zinnen en minder lange woorden zijn geschikt voor een breder publiek.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.textmakelaar.nl/