Het ondernemers verbond
Image default
Bedrijven

Een mooi rieten dak voor je huis

Een rieten kap voor je huis, het staat zo chique en geeft direct uitstraling aan je huis. Rieten daken waren vroeger misschien meer voor het plebs, maar tegenwoordig zijn ze juist heel populair bij de luxere woonsegmenten. En als je dan naar een goede rietdekker gezocht hebt, is het zaak om goed op een rijtje te zetten wat je precies wil.

Goed om te weten, is dat een rieten dak tegenwoordig net zo veilig is als daken van bijvoorbeeld beton of dakpannen. Waar rieten daken vroeger snel in vuur opgingen in het geval van brand, zo zijn er tegenwoordig veel hulpmiddelen beschikbaar om ook een rieten dak zo veilig mogelijk te maken. Zo wordt er tegenwoordig het vaakst gekozen voor een combinatie van dakpannen en riet. De dakpannen verstevigen de constructie van het dak en verlengen daarmee ook de levensduur van het dak. Uiteraard zie je daar helemaal niets van en doet de constructie met dakpannen niets af aan de authentieke uitstraling van je rieten dak.

Daarnaast heb je ook nog de keuze uit echt riet of riet van kunststof. Dat klinkt als een tweederangs optie, maar het heeft een aantal grote voordelen en ziet er in ieder geval net zo mooi uit als een dak van echt riet. In echt riet krijgen zaken zoals schimmel en mos sneller grip dan op riet van kunststof. Beide soorten zijn aan verweer onderhevig, maar de kunststof variant slijt beduidend minder hard dan een variant van echt riet.

Ook met de brandveiligheid zit het tegenwoordig een heel stuk beter. Vaak worden er naast riet ook dakpannen gebruikt, die niet alleen de constructie steviger maken maar ook de brandveiligheid vergroten. Daarnaast kan het riet ook nog worden geïmpregneerd en zo kom je eigenlijk tot een optie die net zo veilig is als andere opties met alleen dakpannen of met beton.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.rietwerk.nl