Het ondernemers verbond
Image default
Mode en Kleding

Zo handig is een goede BH

Zo handig is een goede BH

Zonder dat we het ons vaak realiseren, is een bh veel belangrijker dan we zelf vaak doorhebben. Of het nu gaat om het dragen van een bh gedurende de dag of een bh tijdens het sporten, een juiste maat en pasvorm is essentieel voor zowel een goede ondersteuning als een comfortabele manier van dragen. Omdat we vaak zien, dat een groot deel van de vaak jonge meiden een bh dragen die niet aansluit bij de maat en pasvorm die ze eigenlijk nodig hebben, bespreken we hier het belang van een goede bh. Vooral tijdens de puberteit vinden veel dames het namelijk belangrijker om te laten zien dat ze een cupmaat groter hebben, dan dat ze een bh dragen die hun eigen maat betreft. Kortom, voldoende om extra aandacht aan te schenken.

Nadeel van een te grote bh

Wanneer je een te grote bh draagt, dan heeft deze bh de ruimte om gemakkelijker te schuiven. Dit kan leiden tot eventuele irritaties onder je bandjes, maar ook ontbreekt dan de juiste ondersteuning. Zorg er dus altijd voor dat je bh goed aansluit en je kiest voor de juiste maat. Het maakt niet uit of het gaat om een anita bh, compressie bh of sport bh. De juiste ondersteuning is in alle gevallen essentieel als jij gedurende de dag of tijdens een workout van optimaal comfort wilt kunnen genieten. Zorg er dus voor, dat vooral wanneer het je dochter betreft, ze niet een te grote bh kopen omdat het lijkt alsof ze dan grotere borsten hebben.

Nadeel van een te kleine bh

Naast een te grote bh, kun je natuurlijk ook een te kleine bh dragen. Het nadeel wat je ondervindt bij een te kleine bh, is dat je last krijgt van een knellend gevoel. Vaak denken veel vrouwen, dat het door het dragen van een te kleine bh lijkt alsof ze grotere borsten hebben. Toch werkt dit juiste averechts. Door het afknellen is de kans namelijk vrij groot dat je de lijnen van de bh en ook je overtollige huid door je kleding heen ziet. Vooral wanneer je een wat strakker shirt draagt, zal je hier niet alleen lichamelijk, maar dus ook optisch hinder van ondervinden. Je kunt er dus beter voor kiezen een push up bh te dragen die wel je eigen maat heeft, want dit geen een veel mooier en vooral natuurlijker effect. 

De juiste bh kiezen

Vooral in het begin kan het lastig zijn een geschikte bh te vinden. De eerste en ook belangrijkste stap voordat je überhaupt kunt overgaan tot aanschaf, is het belangrijk je cupmaat op te laten meten. Je kunt dit ook zelf doen, maar vaak is het beter dit te laten doen, zodat je zeker weet dat je de juiste maat hebt.