Het ondernemers verbond
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over scriptiebegeleiding!

Eindelijk is het moment waar je gedurende je hele studie naartoe hebt gewerkt in zicht! Het is iets waar je niet omheen kunt in de laatste fase van je studie, namelijk: je scriptie schrijven! Vaak gaan er verschillende horror verhalen rond over het schrijven van een scriptie en wie kunnen niet ontkennen dat het een stressvolle periode is. Het komt dan ook vaak voor dat er een moment komt dat studenten vast lopen. Dit kan komen door mentale problemen of door inhoudelijke problemen. Gelukkig kun je tegenwoordig kiezen voor scriptiebegeleiding. In deze blog gaan we daar dieper op in!

 

Wanneer scriptiebegeleiding?

Het prettige aan scriptiebegeleiding is dat je het op ieder willekeurig moment gedurende je scriptie kunt inschakelen. Heb jij behoefte aan iemand die jou vanaf stap één begeleid? Of heb je meer behoefte aan iemand die je later in het proces helpt om nieuwe inzichten te krijgen en te sparren over verschillende onderwerpen? Scriptiebegeleiding is een breed begrip, want zo’n begeleider is er niet alleen om je inhoudelijk te helpen. Je kunt namelijk ook scriptiebegeleiding inschakelen als je moeite hebt met het mentale gedeelte, moeite hebt met plannen of een stok achter de deur nodig hebt zodat je niets uitstelt. 

 

De juiste scriptiebegeleiding vinden

Scriptiebureaus worden in Nederland steeds populairder en er zijn er dan ook veel te vinden. Om te zorgen dat jij de juiste kiest hebben we een aantal tips voor je! Om te beginnen schrijf je voor jezelf op wat jij van de scriptiebegeleiding verwacht. Als je dat gedaan hebt, kun je online verschillende bureaus met elkaar vergelijken. Als je ook deze stap hebt ondernomen raden we je aan om een kosteloze intake in te plannen met één of twee van de bureaus. Het is natuurlijk belangrijk dat je een klik hebt met degene die jou gaat begeleiden, maar nog belangrijker is goede begeleiding. Je kunt daarom ook kijken naar de ervaring van de begeleider.

 

Waarom scriptiebegeleiding?

Misschien heb je na het lezen van deze blog toch nog twijfels over scriptiebegeleiding. Wij verzekeren je dat dit niet nodig is. Een groot deel van de studenten met scriptiebegeleiding gaf aan minder stress, meer zelfvertrouwen en meer rust te ervaren. Het is fijn om altijd een aanspreekpunt te hebben, iemand die met je meedenkt, je bij staat en iemand die snel kan schakelen. Als laatste staat een scriptiebegeleider helemaal los van de onderwijsinstelling. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je te veel vragen stelt!