Het ondernemers verbond
Image default
Particuliere dienstverlening

Visum aanvragen China kan nog best wat voeten in aarde hebben

Een visum aanvragen China kan best wat voeten in aarde hebben. Om die reden schakelen mensen die een visum aanvragen China steeds vaker een extern bureau in om de zaken in orde te maken. Een dergelijk bureau kent de weg en weet precies wat noodzakelijk is om op tijd een visum te krijgen. 

Visum aanvragen China kan tegenwoordig ook gewoon online

Een visum aanvragen gaat tegenwoordig via het Chinese Visa Application Service Center. Je kunt zelf daarvoor naar Den Haag afreizen, je kunt ook visum aanvragen China online in orde maken. Je vult dat de benodigde gegevens in, je stuurt je paspoort op en krijgt vervolgens jouw paspoort met een visum terug. Je kunt dan dus met een gerust hart naar China reizen en daar verblijven.

Landen kunnen zo steeds de controle houden op wie het land binnen reist

Een visum aanvragen wordt verplicht omdat landen daardoor steeds controle houden op wie het land binnenkomt en wie er in het land verblijft. Zeker China hecht daar waarde aan. China is een land dat wel extra eisen stelt. Die extra eisen hebben betrekking op bijvoorbeeld het paspoort. Een visum aanvragen China betekent dat jouw paspoort nog tenminste zes maanden lang geldig moet zijn. Standaard kost een visum aanvragen 247,50 euro per persoon. 

Officieel toestemming een land binnen te reizen en er te verblijven

Een visum is een document dat je officiële toestemming geeft een land binnen te reizen en in dat land te verblijven. Daarbij worden voorwaarden aan de termijn gesteld. Standaard wordt vaak uitgegaan van een periode van negentig dagen. Binnen die periode dien je als reiziger dus China verlaten te hebben. In de regel is bij visum aanvragen China dus het laten zien van een paspoort met een geldigheid van zes maanden noodzakelijk. Voorts kan gevraagd worden om bewijsstukken die aantonen wat het reisdoel is en bewijsstukken die aantonen dat er voldoende financiën zijn om de doorreis, de terugreis en het verblijf te kunnen maken. 

Verschillende soorten visa

Een visum is letterlijk vertaald een ‘document dat bekeken is’. Behalve het toeristenvisum waarover we het hier vooral hebben, is er ook nog een transitvisum. Een dergelijk visum geeft recht een land door te reizen. Je mag dan dus niet in dat land te verblijven. Dit visum is dan ook vaak enkele dagen of uren geldig. Ook kennen we nog het uitreisvisum. In die gevallen krijg je permissie het eigen land uit te mogen reizen. De kosten voor visum aanvragen China zijn vast en het visum zelf kan een document naast het bestaande paspoort zijn. Vaker is echter sprake van een stempel, sticker of zegel in het paspoort. Om die reden heeft een paspoort ook standaard een aantal lege pagina’s. 

Schakel een externe professional in

Wil jij zeker weten dat alles in orde komt wat betreft visum aanvragen China, overweeg dan de aanvraag uit handen te geven en schakel Visa Service Desk in. Zij kennen de valkuilen en zorgen dat alles op tijd in orde komt. Het bespaart je in elk geval veel stress.