Het ondernemers verbond
Image default
Beauty en verzorging

Hoe u de vochtbarrière van uw huid kunt herstellen na te veel exfoliëren?

De vochtbarrière van je huid is bedoeld om je te beschermen tegen schadelijke bacteriën, chemicaliën en andere externe agressoren. Dus als de zuurmantel van je huid beschadigd is, heb je een gevoelig oppervlak dat snel kan gaan ontsteken en je teint er vaal en vermoeid uit kan laten zien. Enter: korean skincare exfolianten, die bedoeld zijn om dode huidcellen los te maken en te verwijderen, zodat nieuwe cellen kunnen aangroeien. Maar omdat de barrières van onze huid zo delicaat zijn, is het heel goed mogelijk ze te beschadigen door te veel zuren of formules met de verkeerde balans van ingrediënten te gebruiken.

Je hebt waarschijnlijk gehoord dat zuren geweldig zijn voor je huid, en hoe goed het is om te exfoliëren. Maar wat je misschien niet weet, is dat dit niveau van chemische peeling eigenlijk schadelijk kan zijn voor je huid als je het niet de kans geeft om zichzelf daarna te herstellen. Om je te helpen niet te veel te exfoliëren, hebben we het vandaag over het belang van het herstellen van de vochtbarrière van je huid.

De vochtbarrière van de huid is van cruciaal belang om te voorkomen dat je huid uitdroogt en om haar veerkrachtig en gezond te houden. Maar als we te veel expfoliëren – zoals ik op de harde manier heb geleerd – verstoren we deze delicate balans. Ik laat je zien wat je moet doen als je in een soortgelijke situatie met je huid komt, inclusief hoe lang je moet stoppen met scrubben om je vochtbarrière te beschermen, mijn favoriete product om te herstellen en een eenvoudige drie-stappen routine die je dorstige huid weer hydrateert.

De feestdagen komen eraan, wat betekent dat je waarschijnlijk een paar feestjes hebt waar je je voor moet verkleden. Het vakantiegevoel kan ons in de verleiding brengen om onze huid te veel te scrubben, omdat we in de “holiday spirit” zijn en wat is een betere manier om dat te laten zien dan je huid eens goed te scrubben? Als je een van ons bent die van scrubben houdt (je weet wie je bent), kan ik je vertellen dat het tijd is om af te kicken of in ieder geval een paar serieuze stappen te nemen om het wat rustiger aan te doen