Het ondernemers verbond
Image default
Beauty en verzorging

Botox tegen hoofdpijn

Botox is een middel dat vandaag de dag ook onder het grote publiek bekend is. Dat is ook niet zo gek want het is dan ook een zeer veelzijdige toepassing. Veel mensen kennen botox echter enkel als middel om in te zetten tegen rimpels. Dat is eigenlijk best zonde, vooral als je nagaat dat botox eigenlijk nog veel meer nuttige toepassingen kent die niet per se cosmetisch van aard zijn.

Zo kan botox ook worden ingezet in de strijd tegen migraine. De inzet van botox hoofdpijn tegen migraine is nog een relatief nieuwe toepassing, maar wel een waar grote resultaten mee te behalen vallen. Om te begrijpen hoe botox kan worden ingezet tegen migraine, is het belangrijk om eerst te weten hoe botox werkt.

Botox werkt als een tijdelijke spierverlammer. Dat klinkt misschien eng, maar botox is zeer doeltreffend en wordt plaatselijk ingebracht. Eenmaal ingebracht onder de huid verspreidt de botox zich nooit meer dan 3 centimeter, dus er kan gelukkig zeer precies worden gewerkt. Dit werkt bijvoorbeeld erg goed voor de rimpels bij de ogen, de zogenaamde kraaienpootjes.

Migraine is eigenlijk ook onder andere het gevolg van een overactiviteit van spieren. De spieren in het hoofd trekken te hard aan, waardoor er pijn en ongemak ontstaat. Botox kan deze pijn verminderen door de spieren te ontspannen. Door dit te doen, wordt het aantal aanvallen van migraine verminderd maar ook wanneer men toch een aanval krijgt, zal deze minder heftig zijn. Men kan immers de spieren in het hoofd ook niet meer zo hard aantrekken, en dit is wat de meeste klachten bij een migraine aanval veroorzaakt. Door die factor weg te nemen, kan een hoop pijn ook worden weggenomen. De botox prijs loopt uiteen, maar is zeker een investering waard wanneer je veel last hebt van migraine en aanvallen hiervan.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.faceland.nl