Het ondernemers verbond
Image default
Bedrijven

Ga voor duurzaam verpakkingsmateriaal

Verstuurd jouw bedrijf veel pakketjes per post? Dan weet je hoe belangrijk goed verpakkingsmateriaal is. Niet alleen is een goede verpakking nodig om je producten te beschermen, het is ook van belang dat de gebruikte verpakking zo min mogelijk impact op het milieu heeft. In dit artikel vertellen we je meer over de duurzame verpakkingsmogelijkheden. 

Biologisch afbreekbaar

Wil je graag maatschappelijk verantwoord ondernemen? Ga dan voor biologisch afbreekbare verpakkingsmaterialen. Tegenwoordig bieden verpakkingsbedrijven dan ook een ruim assortiment in duurzame verpakkingsmaterialen aan. Zo zijn er veel biologische beschermingsmaterialen, disposables, inpakmaterialen, en opvulmaterialen zoals bubbeltjesplastic te krijgen. Gebruik je veel verzendmateriaal? Ook hierbij kun je tegenwoordig milieubewuste keuze in vinden. Ga bijvoorbeeld voor verzendzakken met een retourstrip. Op deze manier zal er geen extra materiaal gebruikt hoeven worden bij een eventuele retourzending. Zorg verder met een passende verpakking voor luchtreductie en laat onnodige omverpakking en opvulmateriaal achterwege.

Overig beschermingsmateriaal

Behalve een duurzame zak of doos heb je bij het versturen van producten vaak ook beschermingsmateriaal nodig.  Ook hier zijn tegenwoordig genoeg duurzame oplossingen in te vinden,  Denk hierbij aan duurzaam golfkarton maar ook duurzame opvulmaterialen zoals biologisch afbreekbare luchtzakjes en opvulchips. Deze biologische opvulchips worden gemaakt van zetmeel. Worden de opvulchips nat? Dan lossen deze op en zullen zo opgaan in de natuur, 100% biologisch afbreekbaar dus!  

Noppenfolie

Noppenfolie ook wel bubbeltjesplastic genoemd, is ideaal om te gebruiken als je kwetsbare producten wil beschermen tijdens het vervoeren ervan. Duurzaam noppenfolie wordt gemaakt door oud verpakkingsmateriaal van plastic te verwerken tot plastic korrels. Vervolgens worden deze korrels gesmolten en in een metalen vorm gespoten, zo ontstaan de noppen op het folie. Doordat het materiaal van duurzaam noppenfolie gemaakt is van gerecycled plastic in plaats van nieuwe grondstoffen, komen er een stuk minder giftige stoffen vrij in het productieproces en wordt er minder afval geproduceerd. Wil je je envelop of pakket 100 % verantwoord verpakken? Plak deze dan tot slot dicht met duurzame tape en je kunt je pakket met een gerust hart versturen.

Overig beschermingsmateriaal

Behalve een duurzame zak of doos heb je bij het versturen van producten vaak ook beschermingsmateriaal nodig. Ook hier zijn tegenwoordig genoeg duurzame oplossingen in te vinden,  Denk hierbij aan duurzaam golfkarton maar ook duurzame opvulmaterialen zoals biologisch afbreekbare luchtzakjes en opvulchips. Deze biologische opvulchips worden gemaakt van zetmeel. Worden de opvulchips nat? Dan lossen deze op en zullen zo opgaan in de natuur, 100% biologisch afbreekbaar dus! Wil je je envelop of pakket 100 % verantwoord verpakken? Plak deze dan tot slot dicht met duurzame tape en je kunt je pakket met een gerust hart versturen!

Disposables

Sinds de pandemie kun je in elk restaurant wel je maaltijd of drankje meenemen. En ook voor deze verpakkingen worden steeds meer duurzame disposables gebruikt. Zo geniet je als nog van jouw favoriete kopje koffie in een duurzame beker en eet je jouw favoriete broodje uit een biobakje. Uit gegeten en gedronken? Deponeer deze disposables dan in een biologisch afbreekbare vuilniszak of afvalbak.  Zo maken we de wereld met duurzame en biologisch afbreekbare verpakkingen weer een stukje duurzamer!