Het ondernemers verbond
Image default
Verbouwen

Duurzaam bouwen? Dé bouwtrend in ondernemend Nederland!

Ondernemers en bedrijfseigenaars dei overwegen om aan bedrijfsuitbreiding of nieuwbouw te gaan doen, kiezen tegenwoordig steeds vaker voor duurzaam bouwen. Er kan inmiddels wel van een trend in ondernemend Nederland gesproken worden op dit gebied. Maar wat houdt duurzaam bouwen globaal in? En wat is er eigenlijk zo aantrekkelijk aan duurzaam bouwen?

 

Een definitie van duurzaam bouwen

Onder duurzaam bouwen wordt een bouwwijze verstaan, waarbij het accent ligt op het gebruik van innovatie bouwmaterialen en methoden die lang meegaan, goed isoleren en zo weinig mogelijk belastend zijn voor het milieu en klimaat. Steeds meer bouwbedrijven stappen op deze manier van bouwen over. Zo kan er bijvoorbeeld worden gewerkt met kant-en-klare bouwmaterialen die als prefab snel in elkaar gezet kunnen worden. De utiliteitsbouw is hiervan een voorbeeld. Verder komt het gebruik van rvs bouwmaterialen, duurzaam beton en kunststof, die allen lang meegaan en recyclebaar zijn, in de bouwsector veel voor.

 

Een voordelige manier van bedrijfsverbouwing

Veel ondernemers denken dat een duurzame verbouwing van het bedrijfspand, loods of fabriek duur is. Maar dit valt in de praktijk erg mee, omdat er bij duurzame bouwmethoden snel gewerkt kan worden. Of het nu een bedrijfsuitbreiding betreft, een renovatieproject of nieuwbouw: wie kiest voor een duurzame bouwmethode kan deze voordelig uitvoeren als er voor een professioneel en ervaren bouwbedrijf gekozen wordt.

 

Ook het milieu en klimaat worden niet vergeten

Op een duurzame manier (ver)bouwen is ook geliefd omdat er hierbij oog is voor milieu en klimaat. De materialen die gebruikt worden in de duurzame bouwsector zijn zeer sterk en gaan dan ook lang mee. Zo wordt het milieu ontzien. Daarbij isoleren duurzame bouwmaterialen bovengemiddeld goed, wat een positieve invloed heeft op het energieverbruik van uw onderneming.

 

Laat u informeren over de opties

Kies ook voor voordelig en duurzaam bouwen met oog voor natuur en klimaat. Een professioneel en eigentijds bouwbedrijf dat op dit gebied gespecialiseerd is, helpt u graag verder. Bezoek nu de website en laat u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden die er zijn.