Het ondernemers verbond
Image default
Bedrijven

3 Tips om door een headhunter gevonden te worden

1 Je LinkedIn-profiel updaten

Je LinkedIn profiel is je nummer een visite kaartje als het gaat om het zoeken naar een nieuwe baan. Als je je LinkedIn profiel pas gaat updaten omdat je opzoek bent naar een nieuwe baan ben je al te laat. Wanneer je je promoties en skills en relevante nevenactiviteiten direct upload is de kans groter dat je bij de juiste headhunter op de radar verschijnt. Voor een verbeterd LinkedIn profiel is het van belang dat je een professionele profiel foto hebt. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Een foto draagt sterk bij aan de eerste indruk van een headhunter op jou. Kom netjes, verzorgd en professioneel over. Gebruik niet dezelfde facebookfoto waar je staat te feesten. Daarnaast is het belangrijk dat een goeie profielsamenvatting hebt, dit is immers je pitch. Vergeet tot slot niet om op je profiel je werkgevers en functiebeschrijvingen up te daten.

2 De juiste keywords en headlines

Wanneer het aankomt op het maken van de juiste headline is het belangrijk om nieuwsgierigheid te trekken. De nieuwsgierigheid is belangrijk voor het verleiden van toekomstige werkgevers en klanten. Maak de headline kort en bondig. Vaak verliezen profielbezoekers hun aandacht bij het lezen van lange teksten.

Laat keywords vaak terugkomen in je profiel. Recruiters en headhunters doorzoeken LinkedIn vaak op basis van keywords. Denk hierbij dus goed aan welke keywords een headhunter zal gebruiken om bepaalde rollen en functies te zoeken. Deze keywords moeten passen bij jou als werknemer inclusief ervaringen en skills.

3 Blijf netwerken

Voor het netwerken is het van belang dat je oprechte interesses toont richting je gesprekspartner. Deze oprechtheid kan vaak al vanaf een afstand worden geroken. Oprechte interesses blijven niet onopgemerkt en dragen bij aan een positieve relatie. Ook is het van belang dat je tijdens fysieke netwerkbijeenkomsten let op je houding. Een slechte houding kan direct een negatieve eerste indruk veroorzaken. Sta rechtop en haal je handen uit je zakken. Tot slot is een van de belangrijkste aspecten van het netwerken dat je jezelf blijft. Wanneer je voordoet iemand te zijn  val je al snel door de mand.