Het ondernemers verbond
Image default
Bedrijven

Tips om zorgeloos te genieten van je pensioen

Je hebt er hard voor gewerkt of het moment is bijna daar: je pensioen. Iets waar je jarenlang met bloed, zweet en tranen voor hebt moeten ploeteren. Uiteraard, wil je zorgeloos van je pensioen genieten, maar hoe doe je dat? In dit blogartikel geven we je tips om ervan te genieten zoals je altijd al had bedacht. 

Richt je huis leuk in 

Nu je uit het werkveld bent gestapt, spendeer je veel meer tijd door thuis. Dan is het wel zo leuk je huis in te richten zoals jij dat wilt. Als je je huis leuk inricht, geniet je nog meer van je vrije tijd. Kies voor een comfortabele bank en een televisie waarop je je favoriete programma’s kunt bekijken. Ook is het leuk om een plant of een aquarium in huis te hebben. Maar zorg ook voor leuke decoraties die het huis levendig maken als een inspirerend schilderij of sculptuur. Zo zorg je ervoor dat je thuis maximaal comfortabel voelt en dat je weet dat je altijd iets leuks te doen hebt. 

Plan leuke uitstapjes 

Je kunt ook leuke uitstapjes plannen om je pensioen te vieren. Ga naar het strand, de bergen of de stad om wat te ontdekken. Ook kun je een dagje naar een pretpark of dierentuin gaan. Zo beleef je elke dag weer iets nieuws en blijf je genieten van je vrije tijd. Wellicht heb je altijd ervan gedroomd om met een camper te gaan reizen. Nu is het de kans en kan je zelfs een mobiele woning realiseren waar je op de meest prachtige bestemmingen aankomt. 

Nieuwe hobby’s  

Wil je je pensioen vieren met iets nieuws? Ga dan aan een nieuwe hobby beginnen. Je kunt bijvoorbeeld gaan schilderen, tekenen of breien. Ook kun je ervoor kiezen om een taal te leren of om een nieuwe sport te proberen. Zo blijf je genieten van je vrije tijd en doe je iets wat je altijd al had willen leren. 

Familie bezoeken 

Je kunt ook familie en vrienden bezoeken om ze het goede nieuws te vertellen. Zo kun je gezellig samen praten over alle leuke dingen die je gaat doen. Daarnaast is het altijd fijn om je familie en vrienden te zien, waardoor je nog meer geniet van je vrije tijd. 

Ga je bijna met pensioen, maar merk je dat je nog vragen hebt hierover? Dan raden we je aan om pensioen- en risicoadvies aan te vragen bij KPRA. Of kijk bij jou in de buurt voor een adviesbureau. Gebruik bijvoorbeeld een zoekterm in de zoekmachines als: pensioenadvies in Groningen, dan kom jij ongetwijfeld bij een geschikte adviseur terecht die je alle vragen kunt stellen.