Het ondernemers verbond
Image default
Bedrijven

Steeds meer vraag naar arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Volgens verzekeraars en verzekeringsplatforms is vanaf begin dit jaar een grote stijging merkbaar in de vraag naar arbeidsongeschiktheidsverzekeringen. Waar komt deze stijging vandaan en wat is een AOV eigenlijk? We lichten het toe in dit artikel en beantwoorden al jouw vragen over deze verzekering. 

Voor wie is een arbeidsongeschiktheidsverzekering? 

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is niet voor iedereen. Je bent als werknemer namelijk verplicht verzekerd en je kunt na twee jaar aanspraak maken op een WIA uitkering. Als je een zelfstandig ondernemer/ZZP’er of eigenaar van een bedrijf bent dan moet je dit alleen wel voor jezelf regelen. Je valt niet onder de wettelijke regelingen en kunt op deze manier jouw risico’s afdichten. 

Waarvoor is een AOV precies?

Een AOV is een verzekering waar je op terug kunt vallen als jij langdurig ziek wordt of niet in staat bent om te werken. Dit noemen we ook wel arbeidsongeschiktheid. Wanneer je ziek wordt of niet kunt werken dan is het vaak niet mogelijk om voor jezelf inkomsten te genereren. Een AOV helpt je in dit geval door (een deel van) de gemiste looninkomsten te compenseren. Deze uitkering krijg je van jouw verzekeraar als je een AOV hebt afgesloten. De hoogte van de uitkering hangt samen met de maandelijkse betaalde premie. Je kunt er namelijk voor kiezen hoeveel premie je betaalt en hoeveel geld je uitbetaald wilt krijgen mocht je arbeidsongeschikt raken. 

Veel keuze in arbeidsongeschiktheidsverzekeringen

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt aangeboden door tientallen verzekeraars in Nederland. Hoe weet je of je de juiste kiest? Dat doe je door door de voorwaarden en premies met elkaar te vergelijken. Doordat de voorwaarden nogal uit elkaar kunnen liggen is het handig om een vergelijkingsplatform zoals Yezzer te gebruiken. Zij leggen de beste verzekeringen voor jou naast elkaar zodat je ze voor het uitkiezen hebt. Een goede keuze is op die manier snel gemaakt. Tevens krijg je bij Yezzer door de grootschalige inkoop collectiviteitskorting. Hierdoor ben je goedkoper uit dan wanneer je zelf een AOV afsluit bij een grote verzekeraar. 

Waardoor stijgt de vraag naar AOV’s?

Navraag bij verzekeringsplatforms en verzekeraars wijst uit dat de stijging gelijk loopt met de toename van de corona gevallen in Nederland. Er heerst mogelijk toch meer angst over ziekte dan voorheen. Door het risico op verlies van inkomsten af te dichten door middel van een verzekering heeft men weer een angst minder. Wel zo prettig, als je het ons vraagt.