Het ondernemers verbond
Image default
Bedrijven

SEO is belangrijk, maar niet alles

Iedereen die een bedrijf heeft of net is begonnen leert alle pilaren om een gezond bedrijf te herkennen. Je klanten moeten weten wie je bent en je moet een gezonde nieuwe stroom aan inkomsten voorzien, je moet zorgen dat je geordend kunt zijn met je administratie en soms ook je strategieën aanpassen. Je moet vernieuwend kunnen zijn en accepteren dat iets niet werkt soms. Toch lijkt het alsof in de nieuwe wereld vooral de digitale kant het belangrijkste is. Dat is echter niet de waarheid. Ondernemen blijft een combinatie van meerdere aspecten.

Goede communicatie

Goede communicatie van je bedrijf laat niet alleen maar een logo zien, tenzij het logo voor zichzelf spreekt. Ook een logo in combinatie met de bedrijfsnaam is vaak niet genoeg. Stel je hebt een bedrijf dat Parlinkon Solutions heet, en het logo bestaat uit een paar geometrische vormen. Je loopt langs een bedrijfsbus waar dit op staat geschreven. Weet je dan wat het bedrijf doet? Nee! Waarom is dat belangrijk? Omdat iedereen die langs dat logo loopt een potentiële klant is, en omdat ze niet weten wat je doet ze je waarschijnlijk ook niet gaan opzoeken of gaan inhuren.

SEO Bureau Utrecht

Nu kan SEO je omhoog helpen met je vindbaarheid online. Een bedrijf zoals SEO bureau Utrecht kan je heir uitstekend mee helpen. Je vindbaarheid online kan ervoor zorgen dat je een stukje markt over kan nemen binnen jouw terrein. Zo zal SEO bureau Utrecht voor Parlinkon Solutions zich misschien richten op een specifieke tak van het bedrijf. Stel het blijkt een IT bedrijf te zijn, dan wordt de SEO vooral gericht op zoekwoorden zoals “server onderhouden bedrijf”. Dit is hoe SEO het beste werkt. Maar Parlinkon Solutions zal ook moeten toevoegen aan hun logo of naam dat ze een IT bedrijf zijn.

Fysieke aanwezigheid

Wat Parlinkon wel goed heeft gedaan is dat ze überhaupt iets op hun busje hebben laten zetten. Naast je digitale aanwezigheid is het namelijk heel erg belangrijk dat je fysiek ook aanwezig bent. Dat doe je door je logo en bedrijf op meerdere plekken te laten zien. Zorg dat mensen een koppeling leggen in nood zodat ze jouw bedrijf aan hun vraag koppelen. Dit kan met gerichte marketing, bijvoorbeeld in de buurt van een computerzaak. Denk goed na over het pad dat jouw klanten bewandelen en waar ze jou tegen zouden kunnen komen.

https://odiv.nl/seo-bureau-utrecht/