Het ondernemers verbond
Image default
Aanbiedingen

Maak het moeilijk om in te breken

Het klinkt misschien belachelijk logisch, maar het belangrijkste dat je kunt doen om inbraken thuis te voorkomen, is het afsluiten van uw deuren en ramen. De statistieken laten zien dat inbrekers bij bijna dertig procent van de inbraken gewoon door een open deur naar binnen konden lopen. Vergeet niet om ook de garage af te sluiten!

De volgende essentiële veiligheidsmaatregel is het kiezen van de juiste sloten. Vraag uw plaatselijke slotenmaker om de beste sloten voor uw woonsituatie aan te raden. De deuren zouden op zijn minst één veiligheidsslot moeten hebben. 

Wanneer je een deur met glas hebt, is het de moeite waard om in een slot te investeren dat aan beide kanten van de deur een sleutel vereist, een zogenaamd dubbelcilinderslot. Het is echter beter om helemaal geen deuren met glazen panelen als voor- en achterdeuren te gebruiken. Buitendeuren kunnen het best van stevig hout, metaal of vezelglas gemaakt zijn. Besteed ook aandacht aan de deurpost: het is het beste om een metalen frame te kiezen, met schroeven van minstens drie inch voor iedere plaat. In ieder geval moeten zowel de deuren als de ramen geïnstalleerd zijn met schroeven die niet verwijderd kunnen worden.

Kijkgaatjes zijn een ouderwetse, maar effectieve manier om te zien wie er voor uw deur staat. Vergeet ook de ramen niet; hier kunnen altijd sloten op gezet worden. Opnieuw kunt u uw slotenmaker vragen welke modellen hiervoor het meest geschikt zijn. Laat nooit uw sleutel in de raamsloten achter!

Maak uw woning geen eenvoudig doelwit voor criminelen: neem een waakhond of installeer een beveiligingssysteem met meerdere beschermingsniveaus. Een bordje dat uw pand bewaakt is, kan op zichzelf al afschrikwekkend werken voor inbrekers en andere criminelen.

Verder kunt u in veiligheidsverlichting investeren, om potentiële verstopplaatsen voor inbrekers te elimineren, en in metalen luiken of roosters die de toegang tot uw woning versperren. De meeste inbraken vinden plaats wanneer de eigenaars niet thuis zijn, dus laat het licht aan, of stel timers zo in dat het licht aan en uit gaat wanneer er niemand in het pand is.

Een huis dat er onbewoond uitziet is een open uitnodiging voor inbrekers. Gaat u op vakantie? Vraag dan iemand om zijn of haar auto op uw oprit te parkeren, uw brievenbus leeg te halen en af en toe even de woning te controleren.

Wilt u een professionele slotenmaker in handen hebben? Neem eens een kijkje op de website van Locksecure: http://www.locksecure.nl/slotenmaker-utrecht/Zij zijn al tientallen jaren professionals op het gebied van beveiliging en service.

 

Bezoek de website voor meer informatie :