Het ondernemers verbond
Image default
Aanbiedingen

In 1975 kreeg de DAF-divisie de naam Volvo Car.

Volvo is een Zweedse autofabrikant gevestigd in Göteborg, Zweden. Het bedrijf, dat in 1927 werd opgericht door Assar Gabrielsson en Gustav Larson, produceerde naast automobielen ook vrachtwagens, bussen, scheepsonderdelen en machinerie.

Geschiedenis

In 1907 richtte Sven Wingquist de AB Svenska Kullager Fabriken, oftewel SKF op. Deze fabriek zou uitgroeien tot de grootste kogellagerfabrikant ter wereld. In 1914 ging Björn Prytz van SKF naar de Verenigde Staten om te kijken of een goedkope kogellager onder de naam Volvo kansvol was. Hiervoor werd Volvo als merknaam geregistreerd. Volvo is Latijn voor “ik rol” en komt van het werkwoord “volvere”. De registratie voor het Latijnse “ik rol” gold voor kogellagers, automobielen en andere transportmiddelen.

In 1914 werd op het eiland Hisingen Hisingen Nordiska Kullagerfabriken i Göteborg (NKA) opgericht om met SKF te kunnen concurreren. Dat lukte niet doordat SKF de prijs van de Volvolagers verlaagde. SKF nam NKA over en kreeg daardoor ook de beschikking over de fabriekslokalen op Hisingen.

Assar Gabrielsson en Gustaf Larson kregen de mogelijkheid om te starten met de productie van Volvo auto’s. In 1927 rolde de Volvo ÖV4 van de band voor de Amerikaanse markt.

DAF

Om een kleiner model auto toe te voegen aan het assortiment, kocht Volvo in 1972 een derde van de aandelen van de DAF-personenautodivisie. DAF bezat onder meer een fabriek in Born. Deze werd gesubsidieerd door de Nederlandse overheid om de werkloosheid op te vangen die was ontstaan na het sluiten van de staatsmijnen.

In 1975 kreeg de DAF-divisie de naam Volvo Car. Eerst werden de DAF-auto’s verder ontwikkeld onder Volvo-naam. De DAF 66 werd de Volvo 66. Volvo bleef ook de automatische ‘Variomatic’ transmissie toepassen. Volvo ontwikkelde ook auto’s in Nederland zoals de 400.

Fabrieken

Volvo Fabrieken zijn gevestigd in Torslanda(Zweden), Gent(België), Kuala Lumpur (Maleisië) en sinds kort ook in Daqing en Chengdu (beiden in China).

Populaire modellen

Populairste Volvo-modellen om te leasen zijn de XC40, en V60. Via Private Lease zijn ze voordelig te rijden voor een vast bedrag per maand.

XC40

De Volvo XC40 is de eerste compacte SUV van Volvo. Het is het jongere broertje van de Volvo XC60 en de Volvo XC90. Hij werd na de lancering meteen een groot succes en is de best verkopende Volvo op dit moment. In 2018 werd hij uitgeroepen tot “Auto van het Jaar”.  

Naast een hybride uitvoering is in 2020 ook een volledig elektrische XC40 geïntroduceerd,  de Volvo XC40 Recharge.

Het instapmodel van de XC40 is de Base. Het interieur is zeer modern. Er is geen overdaad aan knopjes. De bestuurder en passagier voorin hebben genoeg ruimte en ook de beenruimte achterin is prima.

In Nederland houden we van het stoere design en de hogere zit van SUV’s. Volvo XC40 Private Lease is een voordelige manier om in een splinternieuwe Volvo te rijden.

V60

De Volvo V60 is middelgrote luxe stationwagen. Hij werd in 2010 geïntroduceerd. Het is de stationcarversie van de Volvo S60 sedan. In 2018 volgt de tweede generatie. Deze is groter en praktischer en ook de bagageruimte is ruimer.

De letter “V” staat voor “Versatility”. Dit betekent “veelzijdig” in het Nederlands. Een passende benaming. Mede vanwege de grote achterklep en laadruimte die het makkelijk maken om veel bagage te nemen.

De V60 is voorzien van het Volvo City Safety-systeem. Hierdoor stopt de auto automatisch bij een dreigende botsing onder de 31 kilometer per uur.

Met Volvo V60 Private Lease rijd je een ruime gezinsauto voor een aantrekkelijke prijs.

Elektrisch Leasen

Elektrisch leasen is met een opmars bezig. Als eerste in de zakelijk markt. Hierbij speelde het belastingvoordeel een grote rol. Maar nu groeit de de populariteit van de Private Lease Elektrische Auto ook snel onder particulieren. Mede door een subsidieregeling is het niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

 

https://leaseauto.nl/private-lease/volvo/